Benefietduel levert KWF 4000 euro op

25 augustus 2013 | Van onze AS-redactie

Oud Vitesse heeft zaterdag op sportpark De Griethse Poort in Zevenaar met 4-3 gewonnen van SDZZ. Het duel stond in het teken van de strijd tegen kanker. De opbrengst, inclusief een bijdrage van SDZZ, bedroeg 4000 euro en gaat naar KWF kankerbestrijding.

Zo werd het zaterdag een gedenkwaardige avond in Zevenaar. Keeper Luuk Bos, zoon van Theo Bos, was lange tijd niet te passeren, maar in het tweede deel van de eerste helft was de 21-jarige doelman toch driemaal kansloos. Bart Latuheru, Jhonny van Beukering (fraaie stiftbal) en Marc van Hintum (strafschop) bepaalden de ruststand op 0-3.
Luuk Bos stond een kwartier na rust zijn plek af Hayco Hendriks, waarna ook zijn concurrent zich mocht onderscheiden. “Dan zul je zien dat het nog 3-3 wordt”, grapte Luuk Bos, nadat hij was vervangen. Hij kreeg nog bijna gelijk, want Dolf Erkelens en Jeroen Jordens passeerden Sjaak Monsma, de doelman van Oud Vitesse: 2-3. Nicky Hofs zorgde vervolgens voor 2-4. Na een van richting veranderd schot verscheen een 3-4 eindstand op het bord.
Op sportpark De Griethse Poort was de wedstrijd bijzaak. Het ging er vooral om veel geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. En dat lukte. De recette en de verloting brachten inclusief een bijdrage van SDZZ 4000 euro op.

* Foto homepage: doelman Luuk Bos van SDZZ tikt de bal weg voordat Roberto Straal en Arco Jochemsen van Oud Vitesse gevaarlijk kunnen worden. op de voorgrond Jhonny van Beukering.