Benauwde zege AAC 1899 bij NOAV

23 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben zaterdagavovond ook hun tweede competitiewedstrijd in de regioklasse B gewonnen. De ploeg van trainer Johann Peters won in Susteren met 24-22 van het stugge NOAV.

Gemakkelijk ging het zaterdag niet in Limburg. AAC speelde een moeizame wedstrijd tegen een stugge tegenstander. Gedurende de gehele eerste helft konden de bezoekers niet weglopen van de tegenstander. AAC bleef wel iedere keer op voorsprong, maar het verschil was bij rust nog minimaal: 13-14.
Na de rust waren de opdrachten duidelijk. NOAV hield echter stand en kwam 9 minuten voor tijd zelfs op een 21-18 voorsprong. In de laatste 9 minuten kreeg AAC rechtte nog eenmaal de rug. “Ingeleid door enkele belangrijke stops van keepster Rianne Heida”, vertelde trainer Johann Peters na afloop. “Het tempo ging omhoog en in laatste fase kon AAC de achterstand toch nog ombuigen: 22-24.
AAC 1899 scoorde In de laatste 9 minuten dus nog 6 keer. “Dat geeft meteen aan waar het zaterdagavond met name aan ontbrak”, zei Peters. “Het aanvalsspel bleef onder de maat. Dit was mede ook de verdienste van de thuisspelende ploeg die met statisch en traag spel het tempo uit de wedstrijd haalde.”
Ondanks de matige wedstrijd van AAC gaat de ploeg met 2 gewonnen wedstrijden aan kop in de regioklasse met 4 punten. AAC 1899 ontvangt zaterdag Loreal2.

Doelpuntenmakers bij AAC: Marlies Bouwman 5, Kirsten Rolfes 4, Eva de Munnik 3, Lynn Schoenaker 3, Manon Janssen 2, Roan Rolfes 2, Jessica Pel 2, Hayke van Valburg 2, Dieuwertje Gerritsen 1.