Beloning blijft uit voor Luuc Bugter

16 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Hij had zijn zinnen gezet op de zege in de ronde van Elden. Wielrenner Luuc Bugter (19) reed zondag ook een ijzersterke koers, won enkele premiesprints, maar liet zich in de laatste ronde verrassen. Raoul Poortvliet uit ’s-Heerenhoek won de koers over 80 kilometer bij de elite/amateurs/beloften. 

Bugter (19) was al snel na het startschot weggereden met een groep, waarin ook Didammer Thom van Dulmen en Thijs van Amerongen uit Vorden zaten. Die groep van twaalf man werd nooit meer ingehaald. “En toen we aan het einde het peloton dubbelden, reden we met vier man weg”, vertelde Bugter. “Jammer dat de jury het peloton daarna niet wat eerder had laten afsprinten. Want daardoor konden een aantal andere renners toch weer aansluiten.”
Die groep van vier, Thom van Dulmen, Thijs van Amerongen, Luuc Bugter en Amstelvener Bart Harmsen was volgens Bugter anders uit de greep van de achtervolgers gebleven. Zes renners sloten opnieuw aan en maakten zich op voor de eindzege.
“In de laatste ronde probeerden renners weg te springen”, verklaarde Bugter, lid van het Rucanor Line Cycling-team. “Ik ben steeds meegesprongen, maar juist niet in de beslissende. En dat is mijn eigen schuld. Ik ben wel tevreden over de koers, maar er had veel meer ingezeten.”
Uiteindelijk was Raoul Poortvliet al zijn concurrenten te slim af. Hij pakte zijn derde zege van het seizoen en was er maar wat blij mee. “Op de dijk reed ik weg. Ik keek nog even achterom en zag dat de anderen aarzelden”, zei de renner uit ‘s-Heerenbroek, die met ruime voorsprong over de meet kwam. (zie ook onderstaand filmpje)

Foto homepage: De kopgroep raast door de straten van Elden. De plaatstelijke favoriet Luuc Bugter (gele helm) lift in vijfde positie. De latere winnaar Raoul Poortvliet gaat aan kop.

Uitslag Ronde van Elden
Elite/amateurs/beloften, 80 km

1. Raoul Poortvliet (’s-Heerenbroek)
2. Rik van IJzendoorn (Tiel)
3. Nick Kweldam (Aalten)
4. Bart Harmsen (Amstelveen)
5. Thomas van Dulmen (Didam)
6. Luuc Bugter (Elden)
7. Edwin Wielink (Twello)
8. Thijs van Amerongen (Vorden)
9. Berry Nagelhout (Doornspijk)
10. Mark Langenkamp (Arnhem)