Bekersucces handballers Swift

11 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van de landelijke beker. De ploeg van trainer Johann Peters won in Den Haag van mede-eredivisionist Hercules met 32-23. Bij rust was de stand nog gelijk: 14-14.

Een succesje. Daar waren de handballers van Swift hard aan toe. De Arnhemse ploeg won voor het laatst een officiële wedstrijd op 22 november van het vorig jaar. Toen was Swift in de eredivisie in Den Haag net de baas over Hellas: 22-23. Een week later speelde Swift thuis gelijk tegen Quintus (25-25), maar daarna volgden zes nederlagen in de reguliere competitie op rij. Ook het eerste nacompetitieduel in de degradatiepoule ging afgelopen vrijdag thuis tegen Lions 2 verloren met 29-25.
Het bekerduel bij Hercules, ook een van de tegenstanders in de degradatiepoule, was dinsdagavond in de eerste helft van een matig niveau. Het spel en de afronding was bij beide ploegen onder de maat. Hercules en Swift hielden elkaar voor rust ook in de score in evenwicht: 14-14.
Onder aanvoering van Job Reumer, die met negen doelpunten topscorer van de wedstrijd werd, liep Swift in de openingsfase van de tweede helft weg bij de tegenstander. Na 40 minuten stond er een 15-21 stand in het voordeel van Swift op het scorebord en die voorsprong gaven de gasten niet meer uit handen.  De ploeg van trainer Johann Peters bouwde die stand zelfs uit naar 17-27. In de slotfase knabbelde de thuisploeg nog een doelpunt van die achterstand af. Eindstand 23-32.

Hercules zal niet rouwig zijn dat het bekeravontuur ten einde is. Zaterdag staat voor de Haagse ploeg de eerste wedstrijd in de degradatiepoule op het programma. Hercules brengt in Amsterdam dan een bezoek aan Aristos. Omdat Swift de wedstrijd tegen Lions 2 al vooruit speelde, komt de ploeg Arnhemse ploeg pas weer op zaterdag 21 februari in actie. Swift speelt dan uit tegen Quintus.

Achtste finale landelijke handbalbeker

Uitslagen dinsdag 10 februari
Hurry Up 2 – BEVO                      19-38
Olympia ’89 – Aalsmeer              21-40
Hercules – AHV Swift                  23-32  
SDS ’99/Houten – Hurry Up        29-39 

Programma donderdag 12 februari

Lions 2 – Volendam
Houten – E en O
Lions – Quintus
Hellas – Tachos