Bekerstunt VVO tegen De Bataven

3 november 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft zijn naam als cupfighter weer alle eer aangedaan. De ploeg van trainer Maik Angenent versloeg woensdagavond in de eerste knock-outronde van de strijd om de KNVB districtsbeker Oost hoofdklasser De Bataven met 4-0.

VVO, koploper in de vierde klasse F en al in het bezit van de eerste periodetitel, nam meteen het initiatief. Binnen vijf minuten was het raak. Na een voorzet van Ramon van Steenbergen knalde de Gendtse verdediger Jermo Wilsterman de bal onder druk van VVO-spits Joost Baarslag in eigen doel: 1-0.
Voordat de De Bataven goed en wel bekomen was van die tik, kreeg de ploeg van trainer Wilco Klop binnen het kwartier een tweede dreun te verwerken. Berni van Vloten tilde de stand naar 2-0. Pas in de 20e minuut creëerde het slap begonnen De Bataven de eerste kans. Evert Palm schoot echter rakelings voorlangs. Een minuut later voorkwam doelman Frans Budel van VVO een treffer bij een inzet van Demont. De bezoekers hadden daarna wat meer het iniatief, maar grote kansen leverde dat niet meer op. 
Kort na de hervatting besliste Jillert Krikke de wedstrijd: 3-0. Halverwege de tweede helft konden de fans van VVO opnieuw juichen. Specialist Marco Corba knalde uit een vrije trap raak: 4-0. De Bataven had daarna niets meer te vertellen en mocht doelman Wouterse danken dat de score niet verder opliep.
In de tweede ronde speelt VVO tegen de zaterdagse derdeklasser ESA. Dat duel op sportpark Rijkerswoerd in Arnhem wordt gespeeld op zaterdag 21 november.