Bekerloting: AAC 1899 – Dalfsen

23 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 spelen in de achtste finales van de strijd om de nationale handbalbeker thuis tegen landskampioen Dalfsen. Dat duel wordt op 9 februari gespeeld. Bij de mannen lootte Swift tegen Quintus. Die wedstrijd is op 15 februari.

“We hadden niet veel zwaarder kunnen loten”, zo reageerde trainer Johann Peters van AAC 1899 met een glimlach. “We wisten dat we gekoppeld zouden worden aan een eredivisieclub. Dan hoop je dat je tegen 1 van de ondersten loot, zodat je je nog redelijk kunt verweren. Dat was de gedachten bij mij en de meiden.”
Peters maakt zich geen illusies over het bereiken van de kwartfinale. “We moeten er een leuke wedstrijd van makens en dit zien als een beloning voor de prestaties in de vorige ronden.”
Peters heeft al contact gehad met Peter Portengen, de trainer van Dalfsen. “Peter was er blij met de loting. Hij kan zelfs op de fiets. ‘Dan zitten we om half 10 aan een biertje’, zei Peter. Ik heb hem gezegd dat hij toch maar met een verlenging rekening moet houden.”
AAC 1899 tegen Dalfsen wordt op donderdag 9 februari in de Arnhemse sporhal Rijkerswoerd gespeeld. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Bij de mannen neemt Swift het op tegen Quintus. Die wedstrijd staat gepland voor woensdag 15 februari in sporthal Elderveld in Arnhem, aanvag 20.00 uur.|
Quintus neemt momenteel een zevende plaats op de ranglijst van de eredivisie in. Blijft Quintus op die positie, dan treft Swift de ploeg uit Kwintsheul niet alleen in de strijd om de landelijke beker, maar ook in de nacompetitie van de degradatiepoule. Swift staat in de eredivisie op de laatste plaats.

Loting achtste finales NHV-beker:
Dames
Dinsdag 7 februari

Quintus 2 – Fortissimo
Woensdag 8 februari
United Breda – Quintus
PSV – E en O
Bevo HC – VOC
Donderdag 8 februari
AAC 1899 – Dalfsen (20.00 uur, Rijkerswoerd)
E en O 2 – SEW
DSS – Hellas
Nieuwegein – Kwiek

Mannen
Dinsdag 14 februari

BDC – E en O
BFC – HARO Rotterdam
Hellas 2 – Volendam
Woensdag 15 februari
Unitas – Loreal
AHV Swift – Quintus (20.00 uur, Elderveldhal)
Donderdag 16 februari
Aalsmeer 2 – Bevo HC
Hurry Up – Lions
Speeldatum nog niet bekend
EHC – Aalsmeer