Behouden AVW ’66 en OVC 85 de koppositie in de strijd om de tweede periodetitel?

8 februari 2020 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de vijftiende speelronde afgewerkt. Blijft AVW ’66 in de tweede klasse G ook na het bezoek aan ASV Dronten de grootste kanshebber op de tweede periodetitel? Komt OVC ’85 in 3A ongeschonden uit de strijd bij Eerbeekse Boys?
En loodst ‘tussenpaus’ Marcel Gerrist SC Rheden zondag in 3C naar winst op HC ’03 en blijft SML in 3D (west I) in het spoor van koploper FC Jeugd? Bij SC Veluwezoom (5E) tekende trainer Jhon van Beukering voor drie jaar bij en zorgt dat voor extra motivatie tegen EDS? De AS-redactie blikt vooruit en haalt deze vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
ASV Dronten – AVW ’66 (14.30 uur).
AVW ’66 gaat in de strijd om de tweede periodetitel, die gaat over 9 wedstrijden, met 16 punten uit 6 gespeelde duels aan kop. De Merino ‘s (14 uit 6), Veensche Boys, Renswoude en Unicum (alle 13 uit 6) zijn de achtervolgers. Bij ASV Dronten, dat met 8 uit 6 meteen achter in de tweede periode op een zesde plaats staat, kan AVW ’66 zich dus geen misstap veroorloven. 

Een gemakkelijke middag zal het voor de Westervoorters niet worden. In de totaalstand staat ASV Dronten met 28 uit 14 op een vierde plaats. AVW ’66 is de nummer zeven met 21 uit 14. In de tweede periode speelt AVW ’66 na het duel in Dronten nog tegen Veensche Boys (15 februari, thuis) en Valleivogels (7 maart, uit).
Prognose: 1-1.

Derde klasse A
Eerbeekse Boys – OVC ’85 (15.00 uur)
OVC ’85 heeft in 2020 nog geen fout gemaakt en won de duels bij Uni VV (6-0) en thuis tegen Zelos (3-2). De ploeg van trainer Marco Bosch gaat daardoor met 34 uit 14 mede aan kop in 3A. FC Zutphen is op basis van een beter doelsaldo (plus 48 tegen plus 19) de lijstaanvoerder.

Marco Bosch

Om de titelrace vol te houden, kan OVC ’85 zich tegen Eerbeekse Boys geen misstap veroorloven. De uitbalans ziet er voor de Oosterbekers goed uit. Zes van de zeven duels op vreemde bodem werden omgezet in winst. Alleen bij De Treffers (3-1 nederlaag) gingen de punten niet mee terug naar huis.

In de strijd om de tweede periodetitel is OVC ’85 met 16 uit 6 koploper. ESA is met 15 uit 6 de belangrijkste belager. FC Zutphen heeft ook 15 uit 6, maar is al in het bezit van de eerste periodetitel.
Prognose: 1-4.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
SC Rheden – HC ’03 (14.00 uur)
Bij SC Rheden is de rust weergekeerd na het plotselinge vertrek van trainer Wilco Klop naar Be Quick Zutphen. Marcel Gerrist neemt tot eind februari de honneurs waar. Gerrist wordt vervolgens de rechterhand van clubicoon John Farkas, die als hoofdtrainer het seizoen afmaakt.

Zondagmiddag moet Gerrist zijn ploeg naar de winst leiden tegen degradatiekandidaat HC ’03, de nummer twaalf en voorlaatste op de ranglijst met 8 punten uit 13 duels. Dat mag voor SC Rheden, de nummer drie met 22 uit 12 geen probleem zijn. Met 40 gescoorde goals beschikt SC Rheden over de productiefste aanval, HC ’03 heeft met 42 tegengoals de meest gepasseerde defensie in 3C.
Prognose: 5-1.

Derde klasse D (West I)
SML – APWC (14.00 uur)
SML liet afgelopen zondag 2 belangrijke punten liggen bij het laaggeklasseerde Roda ’46 (1-1). Daardoor verzuimde de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer David Roig Garcias de achterstand op koploper FC Jeugd (26 uit 13) tot 1 punt terug te brengen. Bovendien passeerde APWC (24 uit 13), zondagmiddag te gast op sportpark De Bakenberg, SML (23 uit 13) op de ranglijst.

De defensie van SML krijgt zondag de meest schotvaardige aanval in 3D  tegenover zich, want de bezoekers uit Amersfoort scoorden dit seizoen al 35 keer. Daar staat tegenover dat APWC van de ploegen uit de top vijf veruit de meeste treffers incasseerde: 22. Ter vergelijk; koploper FC Jeugd heeft pas 8 tegendoelpunten.
Met 28 gescoorde goals heeft SML na APWC de meest productieve aanval, dus mogelijk wordt het zondag een spektakelstuk.
Prognose: 3-2.

Vijfde klasse E
Veluwezoom – EDS (14.00 uur)
Met het verlengen van het contract van hoofdtrainer Jhon van Beukering met drie jaar is er voor langere termijn rust gecreƫerd bij Veluwezoom. De velpse ploeg is de huidiige nummer twee op de ranglijst met 25 punten uit 10 duels. De Hoven is koploper in 5E met 27 uit 10, dus de titelstrijd is nog lang niet beslist.

Tegen buurman EDS, achtste met 10 uit 10, mag Veluwezoom geen fout maken. EDS won de laatste twee duels, op 1 december (!) met 2-0 van FC Zutphen en op 25 januari met 4-0 bij Socii/Ratti. Veluwezoom kwam in 2020 nog niet in actie en morste in de laatste wedstrijd op 15 december 2 kostbare punten bij Voorst (3-3). Een nieuwe misstap zal Veluwezoom niet maken.
Prognose: 5-1.      

Klik hier voor het voetbalprogramma