Begint opmars ESA met winst in degradatiekraker bij Owios?

27 januari 2018 | Van onze AS-redactie

De zaterdagvoetballers hervatten vandaag de competitie. AVW ’66 en ESA kunnen in de tweede klasse G meteen vol aan de bak. De Westervoortse ploeg is op sportpark Hamerden gastheer van koploper Veensche Boys en in Oldebroek hoopt ESA door een zege in de degradatiekraker tegen Owios een plekje op de ranglijst te stijgen.

AVW ’66 kan de competitie in 2G door een zege op Veensche Boys weer spannend. De ploeg uit Nijkerkerveen gaat met 28 punten uit 11 duels aan kop. Scherpenzeel (24 uit 11), Blauw Geel ’55 (22 uit 10) en AVW ’66 (19 uit 10). De ploeg van trainer Wouter van der Ent (foto) zou bij een zege de achterstand in verliespunten tot drie kunnen terugbrengen en daardoor weer meedoen in de titelstrijd. Niet meer dan een leuke bijkomstigheid, want het vorig seizoen gepromoveerde AVW ’66 heeft een kampioenschap niet als doelstelling.
Voor ESA staat een kraker op het programma. De ploeg van trainer Peter Gerritsen staat derde van onderen met 9 punten uit 11 wedstrijden. Tegenstander Owios staat met 11 uit 10 een plaats hoger. De Arnhemse ploeg kan zich dus hoe dan ook geen nederlaag veroorloven. In dat geval is Owios, in ieder geval voorlopig, uit beeld.

In de derde klasse A staat SC Oranje waar het na de laatste speeldag ook graag wil staan: op de eerste plaats. De ploeg van trainer Carel van der Velden (foto) heeft 24 punten uit 11 duels, maar is nog niet af van Redichem (21 uit 10), VRC en De Treffers (beide 20 uit 10). Met de wedstrijden Keizerstad – SC Oranje, De Treffers – VRC en Redichem – Dieren op het programma, zou het voor de Arnhemse ploeg wel eens een mooie dag kunnen worden. 
AZ 2000 staat met 7 punten uit 11 duels onderaan, maar de ploeg van trainer Patrick Baltus pakte die 7 punten in de laatste vier wedstrijden van 2017. Bovendien zijn Zelos (7 uit 10), Keizerstad (9 uit 10), Uni VV (10 uit 11), en SVP (11 uit 10) nog lang niet uit beeld. Voor de Arnhemse ploeg begint de inhaalrace in 2018 met een thuiswedstrijd tegen Uni VV. Bij een zege komt AZ 2000 al op gelijke hoogte met de Nijmeegse studentenclub.

 

Klik hier voor het voetbalprogramma.