Basketbalcoach Darryl Donk gelooft nog heilig in promotie met Arnhem Eagles

2 mei 2024 | Van onze AS-redactie

Darryl Donk, coach van basketbalvereniging Arnhem Eagles, blijft optimistisch. Ondanks het verlies (92-79) van vorige week vrijdag in de heenwedstrijd om promotie naar de promotiedivisie tegen het Rijswijkse Lokomotief 2, is Donk er van overtuigd dat zijn ploeg over twee wedstrijden aan het langste eind zal trekken.

“De uitwedstrijd was een gelijkopgaande wedstrijd”, zegt Donk. “De beslissing in dat duel viel pas in de laatste drie minuten en wij speelden zonder onze lange mensen. Robert Boezeman, Mark Bierhof en Jelle Roessink waren geblesseerd en dus niet inzetbaar. Maar twee van de drie centers zijn weer volledig hersteld. Alleen Jelle is nog een twijfelgeval.”

In MFC De Omnibus moet Arnhem Eagles zaterdag (4 mei, aanvang 16.00 uur) een achterstand van 13 punten op Lokomotief 2 goedmaken. Lukt dat, dan promoveert Arnhem Eagles rechtstreeks naar de promotiedivisie.
Mochten de Arnhemse basketballers het niet redden, dan volgt nog een tweeluik tegen de nummer 10 van de promotiedivisie. Deze tegenstander is nog niet bekend. “Maar ik reken erop dat wij deze klus zaterdag gaan klaren. Het zou de kers op de taart zijn. De jongens verdienen dit ook na ons uitstekende seizoen”, meent een trotse Donk, die ook volgend seizoen weer de coach van de eerste selectie van Arnhem Eagles is.

* Tekst: Pim Schouten