Barry Heijse langer bij Eldenia

6 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Barry Heijse is ook volgend seizoen trainer van de hoofdmacht van Eldenia. De Bemmelnaar tekende voor één jaar bij. De club trok Gerrit Goossens, nu werkzaam als hoofdtrainer van Dierense Boys, aan als Hoofd Opleidingen.

Heijse is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Eldenia. De Eldense formatie staat in de vierde klasse F op een tweede plaats en doet volop mee in de strijd om de titel. Koploper Spero heeft na t12 wedstrijden een voorsprong van 2 punten.
Met de komst van Gerrit Goossens als Hoofd Opleidingen zet Eldenia in op de eigen jeugd.
“Gerrit zal het voetbalbeleid binnen Eldenia verder gaan vormgeven, uitwerken en bewaken”, legde voorzitter Ronald Osephius van Eldenia uit. “Op deze manier tracht het bestuur van Eldenia op structurele wijze haar jeugdopleiding te verbeteren en langzaam stappen omhoog te zetten. Er wordt duidelijk ingezet op een rendementsverhoging van de eigen jeugdopleiding.”
Gerrit Goossens is nu nog trainer van Dierense Boys. De Huissenaar is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de vijfdeklasser. Daarvoor was Goossens, van 2005 tot 2008, hoofdtrainer van Eldenia en hij keert dus terug op voor hem bekend terrein.

Barry Heijse langer bij Eldenia

15 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voetbalvereniging Eldenia en trainer Barry Heijse (foto) gaan ook volgend seizoen met elkaar verder. De Bemmelnaar, nu bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagse vierdeklasser, verlengde zijn contract met 1 jaar.

Eldenia maakt onder Heijse een uitstekend seizoen door. Zijn ploeg won 10 van de 12 competitieduels en staat met 31 punten op een tweede plaats in de vierde klasse F. De achterstand op koploper DVOL bedraagt 3 punten, maar de formatie uit Lent speelde een wedstrijd meer.
Eldenia degradeerde in 2003 van de derde naar de vierde klasse. Vanaf dat moment doet de club hardnekkige pogingen op het oude niveau terug te keren, maar vooralsnog zonder succes. In alle jaren na 2003 eindigde Eldenia nooit lager dan een zesde positie en nam ook enkele keren deel aan de nacompetitie. Daar ging het telkens net mis.
Onder Heijse gaat Eldenia dit seizoen voor de titel. In de vierde klasse F is Eldenia veruit de productiefse ploeg. In 12 wedstrijden scoorde het 47 doelpunten.