AZ 2000 maakt misstap in kampioensstrijd

23 april 2017 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal in de titelstrijd met DVV een lelijke misstap gemaakt. In St. Agatha verloor de ploeg van trainer Patrick Baltus met 3-1 van VCA. De Arnhemse formatie blijft ondanks het verlies koploper en heeft alles in eigen hand.

VCA had 20 van de 27 veroverde punten thuis behaald, dus dat AZ 2000 geen gemakkelijke middag zou krijgen, was wel duidelijk. “En dan hoop je dat het team gewaarschuwd is”, zei trainer Patrick Baltus.
AZ 2000 startte ook goed en kreeg kansen via Yancey Baars en maar doelpunten leverden die mogelijkheden niet op. Na een inschattingsfoutje van Gino Lamarra nam VCA met 1-0 de leiding. Na de hervatting begon AZ 2000 opnieuw sterk en de 1-1 van Yancey Baars (foto) was dan ook geen verrassing. “We hadden de overhand en kregen ook de beste kansen”, sprak Baltus na afloop. “Maar mede door goed keeperswerk strandde het allemaal in schoonheid.”
In één van de ‘omschakelmomenten’ ging het mis voor AZ 2000. Baltus: “Onze spelers keken te veel naar de bal in plaats van dat ze opengedraaid stonden, waarna een speler van VCA bij de tweede paal kon scoren. Na die 2-1 zakte het geloof bij ons weg en de wil om te winnen was niet bij iedereen aanwezig. Zo werd het ook nog 3-1.”
Baltus noemde het optreden van zijn ploeg ‘zeer teleurstellend’. “Maar de doelstelling blijft hetzelfde. Van de drie wedstrijden moeten we er twee winnen en dan hebben we ons beloond met een kampioenschap.”

Daarbij gaat Baltus ervan uit dat DVV het duel bij Nijmegen, dat eerder na een half uur bij een 2-0 stand in het voordeel van de thuisploeg, verliest. Nijmegen – DVV wordt op dinsdag 2 mei uitgespeeld. AZ 2000 is met 46 punten uit 21 duels koploper. DVV is de nummer twee met met 42 uit 20. AZ 200 speelt nog tegen Oranje Blauw (29 april, thuis), DVOV (6 mei, uit) en Alverna (13 mei, thuis).

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal.