AZ 2000 kwartfinalist in Arnhem Cup na uitzege bij Arnhemia

27 maart 2018 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Patrick Baltus maakte in de uitwedstrijd bij stadgenoot Arnhemia na de pauze een 2-0 achterstand goed en pakte alsnog de winst: 3-4.

“Wij waren de eerste helft veel beter en de 2-0 voorsprong was verdiend”, vertelde Arnhemia-trainer Marco Bosch, die echter niet zo te spreken was over de arbitrage. “Er bleven drie, vier zware overtredingen van AZ 2000 onbestraft en de scheidsrechter had dus eerder grenzen moeten stellen.”
Maikel Peters en Hoessein Edan zorgden voor rust voor de doelpunten van Arnhemia. Na de pauze viel al snel de 2-1, waarna Ferdy Raayen de oude marge een kwartier na rust herstelde: 3-1. Bosch: “Het was bij ons daarna op en AZ 2000 scoorde nog drie keer. Uiteindelijk ben ik blij dat we geen blessures hebben opgelopen. De competitie is voor ons op dit moment belangrijker.”
Arnhemia is in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal koploper.

Collega Patrick Baltus deelde de mening van Bosch over de arbitrage niet. “Een goede scheidsrechter”, oordeelde de trainer van AZ 2000. “Er zijn ook helemaal geen zware overtredingen geweest. Echt zwaar overdreven. Wij waren in de eerste helft overal te laat en op mijn rechtsback na speelde iedereen behoorlijk onder de maat. Na rust speelden we korter op de man en wat mannelijker. Arnhemia ging over op ‘gallery play’ en vergat door te drukken. Dan moet je de schuld niet op de scheidsrechter afschuiven. Dat is niet realistisch. maar Arnhemia heeft wel een goede ploeg en in de eerste helft hadden we niets te vertellen.”

Het was Yancey Baars die kort na de pauze de eerste treffer voor AZ 2000 scoorde. Bob van Zomeren zorgde na de derde goal van Arnhemia met twee goals voor een 3-3 stand, waarna Giovanni Oldenmenger in de slotfase de bezoekers een plek in de kwartfinale bezorgde. Die laatste goal viel toen Arnhemia al met tien man stond. Mo Edan kreeg twee keer een gele kaart na praten en een handsbal en kon eerder gaan douchen.

AZ 2000 staat op 24 april op het terrein van Eendracht in de eerste kwartfinale tegen SML, RKHVV of de zondagvoetballers van De Paasberg. SML speelt een voorronde wedstrijd tegen RKHVV, de winnaar van dat duel treft in de eerste ronde De Paasberg.


Arnhem Cup
Eerste ronde
Dinsdag 27 maart
Arnhemia – AZ 2000             3-4   

Programma
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV (20.00 uur)

Eerste ronde       
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66 (20.00 uur)                                      
Duno – VDZ (18.45 uur)                                   
Angeren – OVC ’85 (20.00 uur)                                      
Eldenia – Eendracht (20.30 uur)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide (19.30 uur) 
DVOV – MASV (20.30 uur)                
Datum nog onbekend                                      
winnaar SML/RKHVV – De Paasberg (zo)