AZ 2000 en OVC ’85 halen uit

17 april 2018 | Van onze AS-redactie

AZ 20000 is in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal op weg naar klassebehoud. De ploeg van trainer Patrick Baltus versloeg in Nijmegen Uni VV overtuigend met 5-1. In de vierde klasse B haalde koploper OVC ’85, niet voor het eerst dit seizoen, vernietigend uit. De ploeg van trainer Wim Kamphuis won in Duiven met 8-0 (!) van DVV.

AZ 2000 besliste de wedstrijd tegen Uni VV al in de eerste helft. Bryan van Schooten zette de bezoekers al in de eerste minuut op 0-1 en dat zorgde voor rust in het spel van AZ 2000. Quency Mamber (0-2) en weer Van Schooten (0-3, foto) voerden de score op, waarna Bob van Zomeren de ruststand op 0-4 bepaalde.
Trainer Patrick Baltus paste in de rust drie wissels toe. Van Schooten maakte na rust zijn derde treffer (0-5), waarna Uni VV vanaf de strafschopstip na een overtreding van Jonathan Pal nog wat terg kon doen: 1-5.
“Die strafschop werd gegeven op appel”, zei Baltus, die er verder niet om maalde. “We zijn weer een stap dichter bij handhaving.”
AZ 2000 staat met 22 punten uit 20 wedstrijden op een tiende plaats. Zelos is elfde met 20 uit 18. SVP (14 uit 17) en Uni VV (13 uit 19) staan op de nacompetitieplaatsen. Door het uit de competitie gaan van SC Oranje degradeert er geen ploeg rechtstreeks.
AZ 2000 krijgt zaterdag bezoek van zelos en doet bij winst dus uitstekende zaken. De Arnhemmers spelen daarna nog tegen Advendo ’57 (28 april, uit), Candia ’66 (19 mei, thuis) en Dieren (26 mei, uit).

OVC ’85 verkeert in de vierde klasse B al weken in kampioensvorm. Zelfs DVV, de nummer drie op de ranglijst incasseerde acht treffers van de Oosterbeekse formatie. Na een 0-5 ruststand stond er na negentig minuten 0-8 op het scorebord. Na de 8-1 zege bij Prins Bernhard en 8-0 thuisoverwinning op Vierhouten scoorde de ploeg van trainer Wim Kamphuis dus voor de derde keer op rij acht doelpunten.
Op sportpark Horsterpark in Duiven hadden Joost Jansen, Ampa van der Drift, Jesper Onck en Vincent van Weelden na iets meer dan een kwartier al een doelpunt achter hun naam staan. Van der Drift zorgde net voor de pauze met zijn tweede treffer voor een 0-5 ruststand. Trainer Wim Kamphuis paste in de pauze drie wissels toe, maar ook in de tweede helft kwamen de bezoekers tegen het arme DVV nog driemaal tot scoren. Van Weelden scoorde 0-6 en invaller Terrence Mayioma 0-7, waarna Van Weelden vanaf de strafschopstip met zijn derde treffer de 0-8 eindstand liet noteren. Thijs van Gestel behoorde met drie assists tot de uitblinkers bij de Oosterbekers.
Met 45 punten uit 16 duels is OVC ’85 de ongenaakbare koploper. Zeewolde heeft 6 punten minder, maar speelde een wedstrijd meer. Het kampioenschap van OVC ’85, dat nog zes wedstrijden voor de boeg heeft, is dus een kwestie van tijd.
“We hebben vanaf de eerste minuut druk gezet en DVV overklast met veel beweging en gevarieerd aanvalsspel”, keek OVC-trainer Wim Kamphuis (foto rechts) met veel plezier terug op het duel in Duiven. “De uitslag had net als vorige week ook hoger kunnen zijn, want er werden heel veel mooie aanvallen net niet met een doelpunt afgerond.”
Kamphuis had genoten van zijn ploeg, die met gevarieerd en beweeglijk spel met veel diepgang DVV op alle fronten overklaste. “Het is echt mooi om te zien waartoe OVC in staat is. We willen met glans kampioen worden.”

DVOV was veel te sterk voor De Paasberg. Op vreemde bodem won de ploeg van trainer Patrick de Nooijer met 1-5. Binnen acht minuten leidden de Velpenaren al met 0-3 door treffers van Olaf Jonkman (tweemaal) en Jochem van de Kamp. Maikel Weggemans zorgde voor rust nog wel voor 1-3, maar daar kon De Paasberg na de pauze geen vervolg aan geven. Integendeel. Bram Brugman en Jonkman, zijn derde doelpunt, bepaalden de eindstand op 1-5.
Voor DVOV zijn er nog steeds kansen op de nacompetitie.

ESA pakte in de tweede klasse G misschien wel een laatste kans. De formatie van trainer Peter Gerritsen (foto) boekte een 2-1 thuiszege op Owios en liep daarmee 3 punten in op AGOVV, dat thuis met 2-3 onderuit ging tegen Blauw Geel ’55. ESA staat met 13 punten uit 21 duels nog wel op een veertiende en laatste plaats, maar de achterstand op AGOVV bedraagt nog slechts 2 punten. Alleen de nummer laatst degradeert rechtstreeks, de nummers twaalf (Renswoude, 19 uit 21) en dertien spelen nacompetitie. Owios en VVOP (beide 24 uit 21) zijn uit het zicht verdwenen, dus aan rechtstreekse handhaving hoeft de Arnhemse ploeg niet meer te denken.
ESA keek bij rust nog wel tegen een 0-1 achterstand aan, maar Michel Kabanga en Emre Akdemir hielpen de thuisploeg na de hervatting aan de winst en daarmee mag ESA weer wat hoop koesteren. Na de uitwedstrijd bij FC Horst (21 april) is ESA op 28 april gastheer van AGOVV.

Zonder aanvoerder Mick Steenvoorden, die als cadeau voor zijn dertigste verjaardag met zijn pa naar Londen was afgereisd voor een bezoek op Wembley aan Spurs – Manchester City (zie foto), verloor AVW ’66 met 4-2 bij Veensche Boys, de nummer twee op de ranglijst. In een gezapig duel nam de thuisclub voor de pauze een 2-0 voorsprong.

 

Toen Veensche Boys na de hervatting ook 3-0 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Niets was echter minder waar. Martijn Derksen scoorde uit een strafschop 3-1, waarna Ivo Rigter de spanning weer volledig terugbracht: 3-2. In een poging de gelijkmaker te forceren, gaf AVW ’66 in de slotfase wat meer ruimte weg. Daar wist de thuisploeg wel raad mee en scoorde ook een vierde treffer: 4-1.
Ondanks de nederlaag deelt AVW ’66 met 40 punten uit 21 wedstrijden de derde plaats met Blauw Geel ’55. een plek in de nacompetitie kan AVW ’66 nauwelijks nog ontgaan. Scherpenzeel gaat in 2G aan de leiding met 52 uit 21, Veensche Boys is tweede met 48 uit 21.

* Foto geheel boven: Doelman Robin van Schieveen van AZ 2000 brengt redding in het duel met Uni VV. (Foto: Jan van Zomeren)

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (14 april)
EERSTE KLASSE C
Woudenberg – DHSC                0-3
LRC – Bennekom                       0-3
WNC – De Merino ‘s                  3-3
Sliedrecht – Montfoort              1-3
GRC-14 – SVL                              1-1
Duno D – Delta Sports ’95        3-0
DTS Ede – GJS                            4-1

TWEEDE KLASSE G
Lunteren – Valleivogels             2-0
VSCO – VVOP                              3-0
Lelystad ’67 – Renswoude         3-0
Scherpenzeel – FC Horst           6-3
Veensche Boys – AVW ’66        4-2
ESA – Owios                                2-1
AGOVV – Blauw Geel ’55          2-3

DERDE KLASSE A
VRC – De Treffers                      4-0
Uni VV – AZ 2000                      1-5
Candia ’66 – Advendo ’57         3-2   
SVP – Veenendaal                      0-1
Dieren – Redichem                    2-0
Zelos – SKV                                 0-1

VIERDE KLASSE B
Veluwse Boys – Harskamp      5-0
Wodanseck – Zeewolde            1-3
Prins Berhard – EFC ’58          1-3
Vierhouten ’82 – Fortissimo   3-4
De Paasberg – DVOV                1-5
DVV – OVC ’85                          0-8