AZ 2000 bijt van zich af

1 april 2018 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zichzelf in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal een uitstekende dienst bewezen. De ploeg van trainer Patrick Baltus, nog volop degradatiezorgen, versloeg op het eigen sportpark aan de Drielsedijk SVP met 4-2. AZ 2000 bracht daardoor de achterstand op SVP, dat op een veilige elfde plaats staat, terug tot één punt. De Arnhemse ploeg speelde echter drie wedstrijden meer.

Bob van Zomeren zette de thuisploeg al snel op 1-0, maar het antwoord liet na matig verdedigen van de kant van AZ 2000 maar kort op zich wachten: 1-1. Niet lang daarna kreeg AZ 2000 een tweede tik te verwerken. Baltus: “SVP kreeg een vrije bal op 16 meter na appelleren wegens vermeend hands en die vrije trap werd fraai ingeschoten en dat was 1-2. Maar gelukkig bleven wij geloven in een goed resultaat.”
Dat resulteerde in de gelijkmaker van Bryan van Schooten, die na een fantastische voorzet met links van Bob van Zomeren voor zijn man kroop en de bal in het doel werkte: 2-2.

“In de tweede helft stonden wij verdedigend beter en creëerden ook meer kansen dan SVP”, vertelde Baltus. Dat bleef aanvankelijk nog zonder resultaat. Uiteindelijk kwam AZ 2000 toch op voorsprong. Vanuit een corner van Gino Lamarra scoorde Bryan van Schooten de 3-2. SVP moest daarna meer risico nemen, maar de mogelijkheden om de score uit te bouwen bleven tot tien minuten voor tijd onbenut. Rico Laffree behield het overzicht en legde de bal breed op Bob van Zomeren, die vrij voor de SVP-doelman koelbloedig bleek: 4-2.

“Dit was een wedstrijd die we moesten winnen”, vertelde een opgeluchte Baltus na afloop. “Grote complimenten voor de gehele groep, dit geeft hopelijk vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

* Foto boven: Quency Mamber (12) en Bryan van Schooten (18) vieren een feestje na een Arnhemse treffer. (Foto: Bob van Zomeren).


Opperste concentratie bij een vrije trap. (Foto: Bob van Zomeren)