AZ 2000 belandt onder de streep

10 april 2011 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 is zondag onder de rode streep beland. De ploeg van trainer Delano Verweij (foto) verloor thuis het degradatieduel in 4F tegen SDOO met 4-2. De Heterense formatie passeerde AZ 2000 op de ranglijst.

“Dit lijkt de doodsteek”, zei een zwaar teleurgestelde AZ-trainer Delano Verweij na afloop. “We begonnen aan de wedstrijd alsof er niets meer op het spel stond. Qua instelling was het daarom een verdiende nederlaag. SDOO heeft geen betere ploeg dan wij, maar leverde wel meer strijd. SDOO ging ervoor.”
Zondagochtend kreeg Verweij te horen dat 2 basisspelers, Marley Manusiwa en Alassare Ruzenza, wegens griepverschijnselen niet mee konden doen. Nordin Eloisgiry (geblesseerd) en Steve Elliot (geschorst) waren ook al niet inzetbaar.
Verweij zette daarom good-old Jerrel Tuinfort op de lijst met wisselspelers. Na een 0-2 ruststand maakte Tuinfort in de tweede helft, nadat de gasten op 0-3 waren gekomen, zijn opwachting. Er kwam meteen wat meer vuur in het spel en Tuinfort maakte zelf de eerste Arnhemse treffer: 1-3. Toen André McCombs even later 2-3 scoorde, leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. “We kregen daar de kansen voor, maar die werden niet benut”, zei Verweij, die SDOO vlak voor tijd de 2-4 zag scoren.
AZ 2000 heeft na de winterstop nog geen duel gewonnen en degradatie is heel dichtbij gekomen. Verweij, die enkele maanden geleden zijn contract met een jaar verlengde, wil daar geen conclusies aan verbinden. “Ik heb mijn woord aan de club gegeven. En voor mij geldt: ‘een man een man, een woord een woord’.”