AVW’66 verspeelt riante voorsprong

29 september 2012 | Van onze AS-redactie

AVW’66 heeft zaterdag in de tweede klasse G twee kostbare punten verspeeld. De Westervoortse ploeg nam in de thuiswedstrijd tegen Be Quick ’28 een 3-1 voorsprong, maar gaf die toch nog uit handen: 3-3.

AVW’66 had al een slechte start en in de 20e minuut namen de gasten verdiend de leiding: 0-1. Nadat de aanvoerder van de bezoekers met een schouderblessure het veld had moeten verlaten, nam AVW’66 het initiatief over. Op slag van rust maakte Jeroen Haans gelijk: 1-1.
Robin van Otegem bracht de thuisclub na rust op 2-1. Eerst speelde hij de laatste man van de Zwollenaren uit en liet vervolgens de doelman kansloos: 2-1. In de 73e minuut zorgde Niels Schoenaker uit een vrije trap van Roy Bouwman met een kopbal voor 3-1.
“Dan denk je dat de punten binnen zijn”, vertelde Stef van Meerveld, trainer van AVW’66. “Maar dan wordt het toch nog 3-3. Eerst stonden we bij een vrije trap van Be Quick te dicht op ons eigen doel en werd de bal ingekopt en daarna gaven we onnodig een ingooi weg waaruit de gelijkmaker viel.”
Een speler van Be Quick kreeg nog een rode kaart, maar ook tegen tien Zwollenaren kon de Westervoortse ploeg niet meer tot scoren komen. “We hebben twee punten weggegeven”, was de conclusie van Van Meerveld.
Met 11 punten uit 5 duels blijft AVW’66 wel koploper. ASC’62, Vroomshoopse Boys en CJV’ers hebben 10 punten.

Tweede klasse H
Nieuwleusen – ASC ’62                             1-6       
Den Ham – DZC ’68                                   3-3
Vroomshoopse B – Oranje Nassau         3-0
OZC – Dieren                                              gestaakt na blessure arbiter
CJV’ers – Bergentheim                              2-2
AVW ’66 – Be Quick ’28                             3-3