AVW ’66 staat voor bizar slot

11 mei 2018 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 maakt een voortreffelijk seizoen door. Na de promotie van afgelopen seizoen staat de Westervoortse ploeg in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal op een keurige vierde plaats. Op basis van een hoge eindklassering is AVW ’66 zeer kansrijk voor een plek in de nacompetitie. Dat zou ook nog kunnen via de (kleinere) kans op het behalen van de derde periodetitel.

De ploeg van trainer Wouter van der Ent staat echter voor een bizar slot van de competitie, want allerlei scenario ’s zijn nog mogelijk. Wat is namelijk het geval? Als AVW ’66 vierde blijft in de eindrangschikking plaatst de Westervoortse formatie zich alleen voor de nacompetitie als Blauw Geel ’55 de derde periodetitel pakt. De ploeg uit Ede staat in die derde periode nu met 13 punten uit 6 duels op een tweede plek achter Scherpenzeel, dat al in het bezit is van de tweede periodetitel en dus geen rol van belang speelt.

Maar juist Blauw Geel ’55, dat in de totaalstand drie punten voorsprong heeft op AVW ’66, komt zaterdag op bezoek in Westervoort. Wint AVW ’66, dan komt het in de totaalstand op gelijke hoogte met Blauw Geel ’55 en doet het weer volop meer om de belangrijke derde plaats. Maar in dat geval kan de Westervoortse ploeg ook VVOP en Lelystad ’67 terugbrengen in de race om de derde periodetitel. Gaat die laatste periode niet naar Blauw Geel ’55 of AVW ’66, dan levert de vierde plaats in de eindrangschikking geen nacompetitieplek op en plaatst alleen de nummer drie zich voor de promotiereeks.

Trainer Wouter van der Ent (foto rechts) van AVW ’66 kent de feiten, maar haalt er zijn schouders over op. “Het is toch het mooiste om van jezelf uit te gaan. De vorm is er en dan moet je op eigen kracht de nacompetitie halen. Daar hebben we ook de kwaliteiten voor.”
AVW ’66, dat van de achtervolgers Valleivogels (op 8 punten) en Lunteren (op 9 punten) in de totaalstand al bijna niets meer te vrezen heeft, maakt bij een zege op Blauw Geel ’55 de strijd om de derde plaats en om de derde periodetitel weer spannend. “We moeten het zelf proberen af te maken. Niet bang zijn en daar hoort ook druk bij”, zegt Van der Ent, die afgelopen zaterdag de aanstaande kampioen Scherpenzeel in Westervoort op 0-0 hield.

Mark Schulte schoot namens AVW ’66 in dat duel tegen de paal en kopte nog tegen de lat. Ook ploeggenoot Mike Teeuw (foto, nummer 10) trof na rust nog de paal. “Daar staat tegenover dat ook Scherpenzeel drie keer het aluminium raakte. Een ploeg met veel kwaliteit, met name voorin”, vertelt Van de Ent, die in het duel met de koploper nog geen beroep kon doen op Mick Steenvoorden. De aanvoerder raakte op 24 april in het Arnhem Cupduel met VDZ (4-1 winst) geblesseerd aan zijn enkel. “Maar verder hebben we niet veel blessures meer. Daarom zijn we net als in de eerste helft van het seizoen een stabiele ploeg. Voor de buitenwacht is het misschien een verrassing dat we het zo goed doen, maar voor mij niet.”

Eerste periodekampioen: Veensche Boys
Tweede periodekampioen: Scherpenzeel
Stand derde periode:
1. Scherpenzeel     6-18
2. Blauw Geel ’55  6-13
3. VVOP                  6-10
4. Lelystad ’67       6-10   
5. AVW ’66             6-9   

Totaalstand (aan kop)
1. Scherpenzeel      23-56
2. Veensche Boys   23-49
3. Blauw Geel ’55   23-44
4. AVW ’66              23-41
5. Valleivogels        23-33

Voor ESA, dat net als AVW ’66 vorig seizoen promoveerde naar de tweede klasse, kan zaterdag het doek al vallen. De ploeg van trainer Peter Gerritsen staat met 13 punten uit 23 duels op de laatste plaats. De achterstand op AGOVV, nummer voorlaatst, bedraagt 6 punten. Als van ESA thuis tegen Valleivogels verliest en AGOVV pakt thuis minimaal een punt tegen VVOP, dan is het lot van de Arnhemse ploeg al bezegeld. 

* Foto geheel boven: Koen Oosterink zet een forse tackle in. (Foto: Ferry Leenders)
* Ook de andere foto ’s zijn gemaakt door Ferry Leenders. 


Dylan Voorend zet een sliding in.


Martijn Derksen haalt uit, maar ook zijn poging zal geen doelpunt opleveren.