AVW’66 staat met lege handen

12 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 staat ondanks een zege bij SVVN (0-2) aan het einde van het seizoen met lege handen. Na ESA plaatsten Enter Vooruit en Voomshoopse Boys Boys zich als laatste 2 ploegen voor de nacompetitie.

AVW’66 nam vlak voor rust door Michiel van Looyengoed een voorsprong (0-1). Na de hervatting kreeg de Westervoortse ploeg in de 70e minuut een strafschop toen Mark Schulte werd neergelegd. Roy Bouwman maakte vanaf de stip geen fout: 0-2.
Voor de ploeg van trainer Scott Calderwood had de zege geen waarde. Vroomshoopse Boys eindigde als vierde in de eindrangschikking en nam op basis van die klassering de eerste periodetitel over van kampioen Sparta Enschede. Het punt, dat Vroomshoopse Boys pakte tegen ESA (2-2), was beslissend.
Calderwood verweet ESA niets. “ESA hoefde niet zo nodig meer. Ik kan me ook heel goed voorstellen, dat je met het oog op de nacompetitie geen blessures en schorsingen meer op wilt lopen. Ik zou het zelfde gedaan hebben. Mijn felicitaties gaan ook uit naar ESA. Die ploeg heeft het goed gedaan.”
Ook over zijn eigen ploeg was Calderwood te spreken. “Ze hebben tegen SVVN gestreden voor de overwinning. Ik ben ook trots op die jongens. Ik vind het een eer dat ik bij AVW’66 heb mogen werken en het is een fantastische club.”
Dat Calderwood vertrekt zonder prijs doet hem pijn. “Maar de plaats waar je staat, liegt niet. Ik heb mijn doelstelling niet gehaald en dat was meedoen om de titel. Maar ik faal liever met hoge doelstellingen dan omgekeerd. Het is jammer, we hebben het op een paar beslissende momenten af laten weten, zoals vorige week tegen Enter Vooruit.”

Tweede klasse H
Vroomshoopse Boys – ESA         2-2
Enter Vooruit – Sparta E.            3-1
SVVN – AVW’66                          0-2
ASC’62 – De Esch                       2-3
Gazelle Nieuwland – Den Ham   2-2
Oranje Nassau – OZC                 1-0
Nieuwleusen – Drienerlo            0-3

Eindstand
1. Sparta E              26-55
2. ESA                     26-48
3. Enter Vooruit      26-47
4. Vroomsh. Boys   26-46
5. AVW’66              26-45
6. Gaz. Nieuwland  26-43