Misstap ESA, AVW ’66 profiteert

25 maart 2017 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft in de derde klasse A optimaal geprofiteerd van de misstap van ESA. De Westervoorters wonnen zelf met 3-0 van Redichem en hoorden met genoegen aan dat concurrent ESA thuis tegen SDS ’55 niet verder was gekomen dan een gelijkspel.

AVW ’66 had thuis geen problemen met Redichem. Jaimy Toonen Dekkers zette de thuisploeg na ruim een half uur op 1-0. Na de pauze zorgde Martijn Derksen uit een strafschop voor 2-0. Op aangeven van Toonen Dekkers bepaalde Derksen met een kopbal de eindstand op 3-0.
AVW ’66 heeft door de eigen zege en de misstap van ESA alles weer in eigen hand. Na de winterstop verdween de voorsprong van 5 punten van de Westervoorters op ESA als sneeuw voor de zon door de 2-7 thuisnederlaag van AVW ’66 tegen de Arnhemmers en het uit de competitie gaan van Veluwezooom. De koppositie in 3A is nog wel voor ESA, met 43 punten uit 18 duels, maar AVW ’66 speelde een wedstrijd minder. De ploeg van trainer Wouter van der Ent heeft 42 punten uit 17 duels.

ESA verslikte zich zaterdag in SDS ’55. De ploeg van trainer Peter Gerritsen kwam nog wel op een vroege voorsprong door Jordy Folman, maar de thuisclub kon daarna niet doordrukken. De formatie uit Wekerom ging de strijd vol aan en werd uiteindelijk beloond met de gelijkmaker: 1-1.
Het puntenverlies is voor ESA een hard gelag. De Arnhemse ploeg is in 3A nog als enige ongeslagen, won twee keer van concurrent AVW ’66, maar heeft de titelkansen dus niet meer in eigen hand.

In de strijd om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen liep SC Oranje een gevoelige nederlaag op. In Wageningen verloor de ploeg van trainer Carel van der Velden met 2-1 van SKV. De bezoekers kwamen in een van Arnhemse kant tamme eerste helft op achterstand, maar na de pauze liet SC Oranje zijn tanden zien. SKV moest achteruit en in blessuretijd kreeg de Arnhemse ploeg loon naar werken. Bryan van Schooten zorgde voor de luid bejubelde gelijkmaker: 1-1. Lang kon de de bezoekers daarvan niet genieten, want Ludo Oosting zorgde met zijn tweede treffer alsnog voor de Wageningse winst. 
SC Oranje blijft daardoor voorlaatste met 12 uit 17 en moet in de resterende vijf duels nog een plek stijgen om de nacompetitie te ontlopen. Redichem staat met 15 punten het dichtst bij, maar kwam pas 15 keer in actie. De Treffers staat daar net boven met 16 uit 16.

Programma AVW ’66 en ESA
1 april: Uni VV – ESA, AVW ’66 – Zelos
8 april: SKV – AVW ’66, ESA is vrij
15 april: Advendo ’57 – ESA, AVW ’66 – SDS ’55
22 april: SC Oranje – AVW ’66, ESA is vrij
29 april: SVP – ESA, AVW ’66 is vrij

* Foto boven: Martijn Derksen zet AVW’ ’66 uit een strafschop op 2-0 in het thuisduel met Redichem. (Foto: Ferry Leenders)
* Ook onderstaande foto ‘s zijn gemaakt door Ferry Leenders.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (25 maart)
EERSTE KLASSE D
Bennekom – KHC                            5-1
Berkum – Deto                                 2-1
DOS ’37 – Nunspeet                        1-3
Duno D – SVZW                              2-2
De Esch – FC Zutphen                    2-1 
Go Ahead K – Hulzense Boys        3-2
Vroomshoopse Boys – WHC         1-2

DERDE KLASSE A
Advendo ’57 – Uni VV                     2-2
AVW ’66 – Redichem                      3-0
ESA – SDS ’55                                   1-1
SKV – SC Oranje                              2-1
Zelos – De Treffers                          1-1
SVP en Keizerstad vrij

VIERDE KLASSE A
Alverna – VCA                                  0-1  
AZ 2000 – Dodewaard                   5-0
DVOV – EMM                                  4-1  
DVV – Krayenhoff                           4-1
Excelsior Z – Oranje Blauw           2-2
Nijmegen – De Paasberg                3-3