AVW ’66 pakt driepunter in thriller

4 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft zaterdag in de tweede klasse G een zwaarbevochten zege behaald op Blauw geel ’55. De Westervoortse ploeg verspeelde in de slotfase een 3-1 voorsprong, maar Daan Boonman zorgde toch nog voor de winnende treffer: 4-3.

Voor AVW ’66 was het de hoogste tijd voor een driepunter. Na de thuiszege op ESA in de openingswedstrijd van het seizoen, verloor de Liemerse ploeg drie duels op rij. In het thuisduel met Blauw Geel ’55 leek het aanvankelijk weer de verkeerde kant op te gaan. de gasten namen al snel een 0-1 voorsprong, maar aanvoerder Mick Steenvoorden van AVW ’66 zorgde na een vrije trap van Raoul Leenders met het hoofd voor de gelijkmaker: 1-1. Zeven minuten voor de pauze was ploeggenoot Robin van Otegem ook al met het hoofd succesvol: 2-1.
Toen Daan Boonman de thuisploeg kort na de hervatting op 3-1 zette, leek de wedstrijd beslist. Blauw Geel ’55 bleek echter een taaie tegenstander. De Edese ploeg scoorde in de 77e en 78e minuut en zo stond er ineens een 3-3 stand op het bord. Daan Boonman bezorgde AVW ’66 acht minuten voor tijd toch nog de zege: 4-3. Marcel van Bruksvoort van de bezoekers kreeg nog de rode kaart.

ESA verloor in Lelystad met 3-2 van Unicum. De Arnhemse ploeg kwam nog wel op 0-1, maar de thuisploeg nam daarna het heft in handen . Bij en 2-1 stand benutte ESA een omstreden strafschop. Dat leverde de gelijkmaker op: 2-2. Even later mocht ook Unicum, al even omstreden, vanaf elf meter aankleggen: 3-2.
Behalve het verlies incasseerde ESA ook nog twee rode kaarten. Jermo Lopulalan en Bram Weijs kregen beiden tweemaal geel van de warrig leidende arbiter. Voor ESA scoorden Ali Abdulle en Job Seinen de doelpunten.

In de tweede klasse G heeft AVW  ’66 nu 6 punten uit 5 duels en staat daarmee op een gedeelde tiende plaats met Duno, dat met 6-2 verloor bij Vios Vaassen. Adham Kabet en Gregory Rosebel scoorden voor de Doorwerthse ploeg.

DVOV verloor in de derde klasse A met 6-2 bij Uni VV en staat met 1 punt uit 5 duels op de laatste plaats.

In de vierde klasse B bezorgde SC Oranje koploper Oeken de eerste nederlaag. In Arnhem werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Hans Liethof. AFC Arnhem won met 2-1 van Eefde en is met SDS ’55 na 5 wedstrijden nog de enige ploeg zonder verliespunten.
Eendracht pakte bij Almen zijn eerste punt van het seizoen. Ricardo janssen, Sergio Ashruf en Ismael Boutrah scoorden voor de ploeg van het trainersduo Ton Keyman en Saïd Zahti.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
TWEEDE KLASSE G

De Merino ‘s – Lelystad ’67          0-2
Hierden – ESC                              4-1
Vios V – Duno D                          6-2
BAS – Renswoude                        2-3
Owios – Terschuurse Boys           1-5
Unicum – ESA                              3-2
AVW ’66 – Blauw Geel ’55            4-3

DERDE KLASSE A
VRC – Redichem                          6-0
Oranje Blauw – Otterlo                 1-1
Uni VV – DVOV                            6-2 
Excelsior Z – Zelos                      0-2
DVV – Keizerstad                        4-3
Advendo ’57 – Lunteren              3-1 
SKV – De Treffers                        1-1

VIERDE KLASSE B
SC Oranje – Oeken                      4-0
Haarlo – SVDW ’67                       5-1
Almen – Eendracht                      3-3 
Eefde – AFC Arnhem                   1-2
Harskamp – Grolse Boys             2-4 
SDS ’55 – Wodanseck                  3-1
Winterswijk – Harfsen                 2-1