AVW’66 pakt de kop na 3-0 zege

19 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 is na een 3-0 zege op ASC’62 de nieuwe koploper in de tweede klasse H. De Westervoortse ploeg heeft een punt meer dan Sparta Enschede. De directe achtervolger speelde echter 2 wedstrijden minder.

AVW’66 speelde zaterdag een uitstekend eerste half uur. De thuisclub nam daarin door Bas Pelgrom en Niels Scoenaker een 2-0 voorsprong. “We werden daarna slordiger”, zei trainer Scott Calderwood na afloop. “Misschien kwamen we iets te snel op 2-0, waardoor de concentratie wat minder werd.”
Na de pauze zette ASC’62 meer druk op de defensie van AVW’66. De thuisclub hield echter stand en besliste 10 minuten voor tijd de wedstrijd.  Jordie Hengelman was de maker van dat doelpunt.
Omdat Sparta Enschede – De Esch na een half uur bij een 0-0 stand werd gestaakt ( de arbiter werd onwel), kon AVW’66 de Overijsselse ploeg op de ranglijst passeren. “Wij zijn nu een weekeinde vrij en Sparta haalt zaterdag in bij Drienerlo. Het is altijd moeilijk om vanuit een inhaalpositie weer aan kop te komen”, zei Calderwood, die met zijn ploeg voor de zesde keer op rij ongeslagen bleef.

Uitslagen tweede klasse H
ESA – SVVN                                3-3
AVW’66 – ASC’62                     3-0
Drienerlo – Enter Vooruit       1-3
Den Ham – Nieuwleusen         1-1
OZC – Vroomshoopse Boys   0-3
Oranje Nassau – Gazelle N      3-0
Sparta E – De Esch                    bij 0-0 gestaakt