AVW’66 moet weer strijd leveren

1 april 2011 | Van onze AS-redactie

In januari verraste AVW’66 vriend en vijand door VVOG in Harderwijk met 1-0 te verslaan. Doelpunt Aram Lak. Zaterdag zou AVW’66 eigenlijk weer zo’n stuntje moeten uithalen om een beetje uit de problemen te komen.

VVOG, de sterke nummer vier van de eerste klasse D, komt voor de return naar Westervoort. De ploeg is dan favoriet, maar AVW’66 heeft vorige week met een nieuwe technische staf laten zien dat het zich niet zomaar naar de slachtbank laat leiden. Tegen SDV Barneveld werd het 0-0, een mooie opsteker voor de geplaagde eersteklasser.
Fred Hakvoort is, samen met Wim Pol en Sjaak Monsma, nu al weer ruim een week bezig met de selectie. Hakvoort constateert: “Er wordt hartstikke goed getraind en we proeven dat er iets gebeurt in de hoofden van de spelers. Het begint weer te leven, de koppies gaan weer omhoog. En dat is in deze fase natuurlijk van groot belang, want in de zes resterende wedstrijden moet er strijd geleverd worden.”
Hakvoort heeft genoeg informatie over VVOG om te weten dat het een erg sterke ploeg is. “En toch zullen we vanuit onze eigen mogelijkheden gaan voetballen. Het kan natuurlijk best zijn dat we in de verdediging worden gedrukt, maar we moeten de tegenstander vooral onbevangen tegemoet treden.”
AVW’66 mist zaterdag enkele belangrijke spelers door blessures: Kevin Walsh (foto), Mark Schulte en Robin van Otegem. Hakvoort: “We hadden deze week 16 spelers op de training. Maar daar moeten we niet te lang bij stilstaan, want elke ploeg krijgt met dit soort situaties te maken.”
De wedstrijd op sportpark Hamerden begint zaterdag om 15.00 uur.