AVW ’66 halve finalist Arnhem Cup

21 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Westervoortse ploeg was op het terrein van Eendracht te sterk voor SML: 3-1.

AVW’66 maakte het verschil in de tweede helft, waarin SML op scherpte in de duels werd afgetroefd. De in de rust ingevallen Huntu Kane scoorde kort achter elkaar in de 57e en 63e minuut: 2-0. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar na een slippertje van AVW’66-doelman Joep Smulders bracht Rafik El Malki SML terug in de wedstrijd: 2-1. Goede kansen op de gelijkmaker bleven echter uit, waarna Mark Schulte kort voor tijd voor de definitieve beslissing zorgde: 3-1.

AVW ’66 speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel RKHVV – De Bataven. Die wedstrijd wordt donderdag 23 mei gespeeld. Een voorkeur voor een van beide teams heeft AVW’66-trainer Stef van Meerveld niet. “RKHVV en De Bataven zijn allebei goede ploegen. Als we een kans willen maken zullen we vanaf het begin scherp moeten zijn, en niet zoals vanavond alleen de tweede helft. We gaan er in ieder geval voor. De Arnhem Cup is een mooi toetje na een voor ons succesvol seizoen. We willen die beker graag winnen.”

Woensdag 22 mei staan ESA en AZ 2000 tegenover elkaar. Dat duel werd afgelopen donderdag wegens de slechte gesteldheid van het terrein afgelast.

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur

Woensdag 22 mei: ESA – AZ 2000                      (2)
Donderdag 23 mei: RKHVV – De Bataven            (4)

Halve finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Dinsdag 28 mei: VDZ – winnaar 2                       (5)
Donderdag 30 mei: AVW ’66 – winnaar 4            (6)

Finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Zondag 9 juni: winnaar (5) – winnaar (6)