AVW ’66 finalist na spektakelstuk

30 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 staat in de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Westervoortse ploeg versloeg donderdagavond in de halve finale in een waar spektakelstuk De Bataven met 3-2. De winnende treffer kwam vlak voor tijd van de voet van Daan Boonman.

AVW’66 en De Bataven schotelden de 500 toeschouwers een schitterend duel voor. De Bataven had een geweldige start en nam na 10 minuten een voorsprong. Na een prachtige aanval kogelde Bart Vermeulen raak: 1-0.
Nog geen 60 seconden later moest de voortreffelijke doelman Joep Smulders van AVW’66 voor de tweede keer de gang naar het net maken. Evert Palm ramde de bal via de onderkant van de lat onhoudbaar in het Westervoortse doel: 2-0.
“Toen het zo snel 2-0 was, dacht ik even dat het een debacle zou worden”, vertelde AVW-middenvelder Mark Schulte na afloop. “Maar we vochten ons knap terug. De geweldige redding van Joep Smulders, op slag van rust, was natuurlijk cruciaal. In de tegenaanval scoorden wij de gelijkmaker.”
In de 27e minuut had Tom Dijkerman van dichtbij 2-1 gescoord na een vrije trap van Roy Bouwman. Na een geweldige Gendtse aanval had Rob Aarntzen de beslissing op zijn voet. Vrij voor Smulders stuitte hij op de keeper die met de voet redde. In de rebound schoot Bart Vermeulen huizenhoog over. Die enorme misser brak De Bataven op. Uit een vrije trap van Roy Bouwman kwam AVW’66 op gelijke hoogte: 2-2.
Kort na de pauze had Ted Heijckman dé kans op 3-2. De speler van De Bataven begon op eigen helft aan een indrukwekkende solo, maar eenmaal vrij voor Smulders schoof hij de bal naast.
Vlak voor tijd viel de beslissing. Met een uitstekende tackle stuitte Schulte de doorgebroken Ryan Bouwmeester. Uit de counter schoot Daan Boonman, tot zijn eigen verrassing, de bal vanaf de rechterflank over doelman Jeroen Wels in de bovenhoek: 3-2. Daarna haalde Joep Smulders de bal na een vrije trap van Evert Palm nog uit de hoek. Het eindsignaal van arbiter Niels Coutier zorgde voor vreugdetaferelen bij AVW’66.
AVW ’66 treft in de finale op zondag 9 juni zaterdagclub ESA. Die ploeg vermorzelde dinsdagavond VDZ met maar liefst 8-0. “Ik kijk uit naar die wedstrijd”, zei Mark Schulte. “Tegen mijn oude trainer Marcel Omvlee. Hij belde me vorige week nog om te feliciteren voor mijn verjaardag. Toen zei ik tegen hem: ‘Ik zie je in de finale’. AVW – ESA is een mooi affiche. In de competitie hebben we vaak tegen elkaar gespeeld. Een prachtige finale.
Volgens Arnold Brehlker, trainer van De Bataven, had er voor zijn ploeg meer ingezeten. “We hebben hele grote kansen laten liggen. Maar zeker in de eerste helft hadden we geen controle over de wedstrijd. Het spel bleef op en neer golven. Na rust heeft AVW geen grote kansen meer gehad. Deze nederlaag hebben we aan onszelf te wijten.”