AVW ’66 finalist in Arnhem Cup

22 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Groots was het niet, maar uiteindelijk telde het resultaat. AVW ’66 plaatste zich dinsdagavond door een 2-0 zege op SML voor de finale van de Arnhem Cup. Robin van Otegem en Kevin Lo-Sie-Sen zorgden al in de eerste helft voor voor de Westervoortse doelpunten. 

“We begonnen goed, maar hadden het wel veel eerder af moeten maken”, bekende Robin van Otegem. “In de eerste vijf minuten kregen we al drie kansen. Daar had er wel eentje van in gekund.
Van Otegem was zelf de eerste die al in de derde minuut de score had kunnen openen. De spits knalde na goed voorbereidend werk van Kevin Lo-Sie-Sen over. Twee daaropvolgende kansen, binnen zestig seconden, voor Mark Schulte (naast) en weer Van Otegem (kopkans) gingen ook verloren.

In de twaalfde minuut was het wel raak. Van Otegem rondde fraai af na een schitterende crosspass van Mark Schulte: 1-0 (foto rechts). AVW ’66 had in die eerste helft het beste van het spel en kwam tegen het jonge en fysiek minder sterke SML niet in problemen. Op slag van rust zette Kevin Lo-Sie-Sen de Westervoortse ploeg op 2-0. Op aangeven van weer Mark Schulte verraste de aanvaller SML-doelman Stefan Reijnders in de korte hoek.

Na de pauze viel er niet veel meer te genieten. SML-verdediger Rens Snel, in de tweede helft door zijn trainer Roberto Straal naar het front gestuurd, was nog het dichts bij een Arnhemse treffer. Zijn kopbal ging echter naast. “SML deed na rust weinig met de ruimte die het van ons kreeg”, sprak Van Otegem, die blij was met de finaleplaats. “Want als je er zo dichtbij bent, dan wil je het ook halen. Natuurlijk ligt de focus nu eerst op de competitie, want we willen ook de nacompetitie halen.”

AVW ’66 speelt in de finale tegen Eendracht. Vooralsnog wordt de eindstrijd op zondag 3 juni gespeeld. AVW ’66 stond voor het laatst in 2013 in de finale. De Westervoortse ploeg won toen na een 1-1 eindstand na strafschoppen van ESA. Wijnand verweij (ESA) en Tom Dijkerman (AVW ’66) waren toen de doelpuntenmakers.  Eendracht bereikte eenmaal de finale. Dat was in 1976. Arnhemse Boys was toen met 4-0 te sterk, door doelpunten van Kees Laamers (2), Theo de Haas en Wim Schoorl.

Voor AVW ’66 en SML staat er komend weekeinde, in de laatste reguliere speelronde van de competitie, heel wat op het spel. AVW ’66 gaat in 2G op bezoek bij ESA en is bij winst verzekerd van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. SML is zondag in 3C gastheer van titelkandidaat Spero en voorkomt bij een overwinning directe degradatie. Bij elke andere uitslag is SML afhankelijk van het resultaat van nummer laatst Germania. De Groesbeekse ploeg speelt thuis tegen het Nijmeegse Union en voor die laatste ploeg staat er niets meer op het spel.

* Foto geheel boven: gevaar voor het doel van SML. (Foto: Nico Kooij)
* Foto rechtsmidden: Robin van Otegem heeft de stand op 1-0 gezet. SML-doelman Stefan Reynders zit verslagen op de grond. (Foto: Nico Kooij).
* Ook onderstaande foto ‘s zijn van Nico Kooij.


Het arbitrale trio. Scheidsrechter Adrie van der Beek met zijn assistenten Rob Oldenhave (links) en Hans Achterberg.


De spelers van SML (zwarte shirts) en AVW ’66, in afwachting van de bal.


Kevin Lo-Sie-Sen verschijnt gevaarlijk voor het doel van SML, maar zal hier niet scoren.

ARNHEM CUP
UITSLAGEN EN PROGRAMMA
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV                             2-2   (SML wns)
Eerste ronde       
Dinsdag 27 maart
Arnhemia – AZ 2000                  3-4
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo)            9-0        

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ                           4-1
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht  1-3
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV                         2-3
Dinsdag 15 mei
SML – AZ 2000                           4-2

Halve finales (terrein Eendracht)
Donderdag 17 mei (20.00 uur)
MASV – Eendracht                     2-3
Programma
Dinsdag 22 mei
AVW ’66 – SML                          2-0        

Finale (terrein Eendracht)
Zondag 3 juni (19.30 uur)
AVW ’66 – Eendracht