AVW’66 en ESA: titel uit beeld

17 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De topper in de tweede klasse H tussen AVW’66 en ESA kende zaterdag geen winnaar. Het duel op sportpark Hamerden in Westervoort eindigde in 1-1. Voor Sparta Enschede, dat met 1-0 won van Den Ham, kwam de titel weer een stap dichterbij.

AVW’66 en ESA kwamen in de eerste helft niet tot scoren. Kort na rust zette Ali Edan ESA via een kopbal op 0-1. Een kwartier voor tijd bezorgde Robin van Otegem de thuisploeg toch nog een gelijkspel: 1-1.
Trainer Scott Calderwood (foto boven) van AVW’66 was na afloop teleurgesteld in het resultaat. “Maar we hebben te weinig gebracht. Daar moeten we eerlijk in zijn. Gezien de kansen had ESA ook meer verdiend”, bekende Calderwood.
ESA kwam kort na de hervatting op 0-1. Doelman Ralph Pruijn van AVW’66 riep bij een voorzet ‘los’, maar met het hoofd was Ali Edan toch eerder bij de bal: 0-1. ESA kreeg daarna kansen het duel te beslissen. Zo liet Davy Hendriks de kans op 0-2 liggen.
Vijf minuten voor tijd kwam AVW’66 op gelijke hoogte. Uit de kluts scoorde Robin van Otegem 1-1. ESA kreeg ook daarna nog de kans de wedstrijd in winst om te zetten, maar Davy Hendriks trof de lat.
Roland Eitens van AVW’66 kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.
Beide ploegen schoten met het gelijkspel helemaal niets op. ESA en AW’66 zagen de achterstand op koploper Sparta Enschede oplopen tot respectievelijk 7 en 8 punten. Beide ploegen speelden bovendien een wedstrijd meer. Sparta Enschede heeft 42 punten uit 18 wedstrijden. ESA is met 35 uit 19 tweede. AVW’66 volgt met 34 uit 19.
AVW’66 – ESA was ook een duel tussen de trainers Scott Calderwood en Marcel Omvlee (foto rechts). Calderwood noemde Omvlee na afloop een ‘nare man’. “In zijn manier uitlatingen en zijn manier van coachen was hij met van alles en iedereen bezig, behalve met zijn eigen team.”
Calderwood stak de hand ook in eigen boezem. “Nadat een speler van ESA een rotschop had uitgedeeld aan één van onze spelers, heb ik gezegd: ‘Blij dat ik niet meespeel, want dan had hij nu niet meer gelopen’.  Dat had ik niet moeten zeggen. Na afloop riep de trainer van ESA (Marcel Omvlee, red.) ook nog dat hij zich door mij bedreigd voelde.”
Omvlee had zich geërgerd aan Calderwood. “Hij heeft mij ondermeer een ‘dikzak’ genoemd, maar dat was nog het minste wat hij riep. Maar ik zeg er verder niets over. Het zullen de emoties geweest zijn, omdat AVW’66 vandaag het kampioenschap heeft verspeeld. BIJ AVW’66 waren ze ook niet blij met de opmerkingen van Calderwood. Verder wil ik er niets over zeggen. Ik wil me niet tot zijn niveau verlagen.”
Omdat beide ploegen de titel uit hun hoofd kunnen zetten, komen AVW’66 en ESA elkaar zeer waarschijnlijk in de nacompetitie weer tegen. Omvlee: “Dat zou heel mooi zijn.”

Uitslagen Tweede klasse H
AVW’66 – ESA                                      1-1
Nieuwleusen – Vroomshoopse Boys     0-2
Sparta Enschede – Den Ham                1-0
SVVN – Gazelle Nieuwland                   3-2
De Esch – Drienerlo                             1-2
Enter Vooruit – Oranje Nassau             3-1
ASC’62 – OZC                                      2-3