AVW ’66 en ESA blijven winnen, Veluwezoom haakt af in titelstrijd

18 februari 2017 | Van onze AS-redactie

De titel strijd in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal gaat alleen nog tussen AVW ’66 en ESA. Veluwezoom haakte af door een 5-2 nederlaag bij De Treffers. Koploper AVW ’66 won met 3-0 bij SVP, ESA was thuis met 3-0 te sterk voor Keizerstad. SC Oranje verloor thuis de degradatiekraker tegen Zelos met 1-3.

AVW ’66 won op papier een van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen. Door een doelpunt van Mike Teeuw, in de tweede minuut, zat de ploeg van trainer Wouter van der Ent (foto links) al snel op rozen: 0-1. Topschutter Martijn Derksen vergrootte de voorsprong van de Westervoorters in de 20e minuut naar 0-2. Na de hervatting maakte Derksen in de 57e minuut aan alle illusies van SVP een einde: 0-3. 

ESA had thuis geen moeite met Keizerstad. Jordy Folman was bij de ploeg van trainer Peter Gerritsen (foto rechts) de grote man. Hij nam alle Arnhemse doelpunten voor zijn rekening.
AVW ’66 gaat met het onwaarschijnlijke aantal van 39 punten uit 14 duels aan kop. De Westervoorters verloren alleen op de eerste speeldag met 2-0 bij ESA en wonnen vervolgens 13 keer op rij. ESA, als enige ploeg in 3A nog ongeslagen, staat tweede met 34 uit 14. Veluwezoom is met 28 uit 13 derde en lijkt de handdoek in de titelstrijd te hebben geworpen.

In de onderste regionen ziet het er voor SC Oranje na het thuisverlies (1-3) tegen Zelos niet best uit. De ploeg van trainer Carel van der Velden staat op een voorlaatste plaats met 9 punten uit 14 duels en de achterstand op Zelos, dat op een veilige tiende plaats staat, nu opgelopen naar 6 punten.
De gasten uit Zelhem kwamen na een half uur verdiend op 0-1. Een kwartier voor tijd leek het doek bij de tweede Zelhemse treffer (0-0) gevallen voor SC Oranje, maar Bryan van Schooten bbracht 10 minuten voor tijd de spanning terug. Vijf minuten later viel de 1-3. Een omstreden treffer, omdat de bal volgens SC Oranje nog niet was vrijgegeven, maar de arbiter keurde de treffer toch goed.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
EERSTE KLASSE D
Bennekom – De Esch                      5-2    
Berkum – Go Ahead Kampen        1-1
DOS ’37 – Vroomshoopse Boys     1-2
KHC – Duno D                                  1-1
Nunspeet – Hulzense Boys             3-1
SVZW – DETO                                  1-0
FC Zutphen – WHC                          0-4

DERDE KLASSE A
ESA – Keizerstad                               3-0
SC Oranje – Zelos                              1-3
SVP – AVW ’66                                  0-3
SDS ’55 – Redichem                          0-1
SKV – Advendo ’57                            2-0
De Treffers – Veluwezoom               5-2

VIERDE KLASSE A
DVOV – Alverna                                 1-2
EMM  – Krayenhoff                           2-5
Nijmegen – Excelsior Zetten            0-9
Oranje Blauw  – VCA                         5-1
De Paasberg – AZ 2000                    2-4
Wodanseck – DVV