AVW ’66 en Eendracht spelen de finale van de Arnhem Cup op dinsdag 5 juni

30 mei 2018 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 – Eendracht, de finale van het 49e toernooi om de Arnhem Cup, wordt gespeeld op dinsdag 5 juni op het terrein van gastheer Eendracht. De aftrap is om 20.00 uur. De eindstrijd stond aanvankelijk gepland voor zondag 3 juni, maar een dag eerder heeft AVW ’66 nacompetitieverplichtingen. De Westervoortse ploeg speelt zaterdag 2 juni in de eerste ronde om promotie naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal uit tegen Den Ham.

“Na de laatste reguliere speelronde in de competitie was al duidelijk, dat de finale niet op zondag 3 juni gespeeld kon worden”, zegt Ben van der Horst (foto), die samen met Rob Heise de toernooileiding van de Arnhem Cup vormt. “AVW ’66 plaatste zich voor de nacompetitie en kan niet twee dagen achter elkaar spelen. Dat mag niet eens, want er moet minstens 48 uur tussen twee wedstrijden zitten.”


Ook Eendracht moet in de nacompetitie spelen, maar de ploeg van trainer Marcel Gerrist hoeft pas op zondag 10 juni in actie te komen. Vander Horst: “Daarom was dinsdag 5 juni de beste optie. Een later datum zou ook weer allerlei problemen kunnen geven.” 

 

De finaledag van de Arnhem Jeugd Cup wordt, zoals eerder vastgesteld, normaal op zondag 3 juni op het terrein van Eendracht gehouden. Vanaf 11.00 uur komt de B-categorie van de JO13-teams in actie. OBW – Groessen en MASV – Driel zijn de twee halve finales. Aansluitend wordt de finale en de wedstrijd om de derde plaats gespeeld.
De A-catergorie is vanaf 12.30 aan de beurt. SML – ESA en Veluwezoom – OVC ’85 zijn de duels in de halve finale met aansluitend de finale en de wedstrijd om de derde plaats.