AVW ’66 buigt voor WAVV en blijft derdeklasser

30 mei 2023 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft de eerste ronde van de nacompetitie om een plek in de tweede klasse niet overleefd. De ploeg van de naar OSC vertrekkende trainer Jan Oosterhuis verloor dinsdagavond op eigen veld van WAVV. Op sportpark Hamerden in Westervoort waren de bezoekers uit Wageningen met 3-1 te sterk.

AVW ’66 nam in de eerste helft nog wel de leiding. De treffer van Robin van Otegem was echter niet voldoende om met een voorsprong te gaan rusten, want WAVV kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte: 1-1. Na de hervatting had de thuisploeg het initiatief, maar de bezoekers scoorden uit een counter: 1-2. AVW ’66 zocht daarna nog meer de aanval en gaf steeds meer ruimte weg. WAVV profiteerde in de slotfase: 1-3.

* Foto: Robin van Otegem (Archieffoto: Nico Kooij)

ESA treft SC Rouveen

ESA, dat in de derde klasse A na een dramatische tweede helft van het seizoen als tweede eindigde, komt zaterdag 3 juni voor het eerst in actie. De formatie van coach Marco Bosch krijgt in de tweede ronde op het Arnhemse sportpark Rijkerswoerd SC Rouveen als tegenstander. Die ploeg speelde dinsdagavond in en tegen Hoevelaken. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2), waarna SC Rouveen in de noodzakelijke strafschoppenserie de zenuwen het best in bedwang had.

SC Rouveen eindigde dit seizoen in de derde klasse C als vierde met 37 punten uit 24 duels. In die klasse was de titel voor Heerde, dat met 56 uit 24 een ruime voorsprong had op Dieze West (48 uit 24), de nummer twee.
ESA – SC Rouveen begint zaterdag om 14.30 uur.