Atleten kijken uit naar 32e Veldloop

1 september 2015 | Van onze AS-redactie

Voor de 32e keer wordt woensdagavond (2 september) de Rozendaalse Veldloop gehouden. Op het prachtige parcours hebben de deelnemers de keuze uit twee afstanden: 12 kilometer of 5,5 kilometer.

De start en finish vinden plaats in park Rosendael tegenover de boerderij. De prestatieloop over 12 kilometer begint om 19.00 uur, het startschot voor de atleten op de 5,5 kilometer wordt om 19.10 uur gelost. De inschrijving voor de Rozendaalse Veldloop is vanaf 18.00 uur bij de start/finish tegenover de boerderij in park Rosendael. Het inschrijfgeld bedraagt voor beide afstanden 5 euro.
Zowel op de 12 als de 5,5 kilometer krijgen de atleten meteen te maken met een pittig klimmetje langs het kerkhof. Er volgen dan voor beide lopen een aantal lange bospaden. In het parcours van de 12 kilometer zijn de beruchte ‘Zwarte Bulten’ opgenomen, die hun naam alle eer aan doen. De laatste kilometer van beide lopen is een verharde afdaling naar de finish.
De Rozendaalse Veldloop trekt elk jaar tussen de 500 en 600 deelnemers. Voor veel atleten is deze loop met het afwisselende parcours, uitgezet op de bospaden rond Kasteel Rosendael, een goede voorbereiding op de prestatielopen zoals de Bridge to Bridge en de Posbankloop, die later in september worden gehouden.
De inschrijving voor de Rozendaalse Veldloop is vanaf 18.00 uur bij de start/finish tegenover de boerderij in park Rosendael. Het inschrijfgeld bedraagt voor beide afstanden 5 euro.

Bij de mannen ging de zege op de 12 kilometer in 2014 naar Dorus Arts. De in Arnhem woonachtige atleet won in een tijd van 42 minuten en 9 seconden. Hij bleef daarmee zijn stadgenoot Dahir Hassan, die finishte in 42.16, net voor. Bij de vrouwen was Jolien van Hooff uit Utrecht in 53.53 de sterkste. Lisette Jacobs uit Arnhem werd vorig jaar op ruime afstand tweede in 58.30.
Sem van Eijnde uit Velp won bij de mannen de 5,5 kilometer in precies 20 minuten. Duivenaar Tom van Bensekom eindigde als tweede in 20.33. Arnhemmer Richard Usher finishte in 21.00 als derde. Bij de vrouwen bestond het gehele podium op deze afstand uit Arnhemse atletes. Floortje German won in 23.12. Marlinde Doorn (23.40) en Maud van lent (25.08) werden respectievelijk tweede en derde.

Voor meer info: zie bedriegertjeslopers.nl (klik hier)