Arthur Langedijk trainer Swift

20 maart 2015 | Van onze AS-redactie

Handbaltrainer Arthur Langedijk (48, foto) wordt bij eredivisionist Swift de opvolger van Johann Peters, die na dit seizoen vertrekt. Langedijk, ook oud-speler van de Arnhemse club, is nu nog trainer–coach van de vrouwen van Kwiek uit Raalte.

Voorzitter Maikel Rondon van Swift is erg ingenomen met de komst van Langedijk. “Toen Johann Peters bekendmaakte dat hij aan het einde van dit seizoen zou stoppen, bezorgde ons dat toch buikpijn”, vertelt Rondon. “Dan komt de vraag: wat nu? Je hoopt op een volwaardige vervanger. Arthur was de droomkandidaat en als het dan lukt hem binnen te halen, heb je de jackpot. Hij kan onze organisatie alleen nog maar versterken.”

Arthur Langedijk is voor Swift geen onbekende. De inwoner van Beuningen kwam zelf meer dan een decennia uit voor de Arnhemse ploeg. Met Swift speelde Langedijk in de Europa Cup. Rondon: “Om Arthur hangt een aura. Hij sprak uit wat wij als bestuur graag willen. Arthur is duidelijk, heeft een visie en stak er in vergelijk met andere kandidaten bovenuit.”

Langedijk is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Kwiek. Met de vrouwen van de club uit Raalte werd hij kampioen van de eerste divisie. Vorige maand maakte Langedijk echter bekend dat hij ondanks het behaalde succes zou vertrekken en toe was aan een nieuwe uitdaging.

Die uitdaging ligt, tot grote vreugde van Rondon, dus bij Swift. “Vanaf vorig jaar is onder leiding van Johann Peters een perfecte basis gelegd voor de toekomst”, legt Rondon uit. “Daar zijn we Johann ontzettend dankbaar voor. Maar onze ambitie reikt nu verder. We willen terug naar waar we vandaan komen: een echte Arnhemse handbalvereniging waar jeugd wordt klaargestoomd voor het hoogste podium. Waar de nadruk op techniek en snelheid gaat liggen en waar we het moderne handbal onderwijzen. In dat nieuwe plaatje past Langedijk perfect. Hij kan het stokje van Peters zonder problemen overnemen.”

Langedijk was in het verleden ook trainer van het vrouwenteam van AAC 1899. Onder zijn leiding debuteerde toen Estavana Polman in de hoofdmacht van de Arnhemse club. Dat baarde opzien, omdat Polman toen pas 13 jaar was.
Samen met Rob Groener fungeerde hij ook nog een seizoen als speler-trainer van Swift. Na zijn actieve carrière was Langedijk ondermeer trainer van de mannen van AAC 1899, UDSV, Groene Ster, HARO Rotterdam en EenO. Ook had hij de vrouwenteams van AAC 1899, Fortissimo en de laatste twee seizoenen van Kwiek onder zijn hoede.