Arnhemse meisjes: zilver met Oranje

10 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Het Nederlands elftal voor meisjes onder 16 jaar heeft zaterdag in Finland de finale van net Nordic-toernooi met 1-0 verloren van Frankrijk. Anne en Lisa Bosveld (beiden SML) en Saskia Wessels (Eldenia) kwamen voor Oranje in actie.

In het Finse Harju kwam Nederland, met Lisa Bosveld in de basis, in de eerste helft tegen Frankrijk nauwelijks aan aanvallen toe. De defensie bleef echter overeind.
Na een 0-0 ruststand had Oranje in de tweede helft, met in de slotfase ook Saskia Wessels in de ploeg, meer spelaandelen. De Franse meisjes kwamen in de 71ste minuut echter op een 1-0 voorsprong na een foutje in de Nederlandse defensie. Met Anne Bosveld als vervangster van haar zus Lisa, zet Oranje in de slotfase nog een offensief in. Een Franse counter, vlak voor tijd, maakt Nederland echter kansloos: 0-2.
Oranje bereikte de finale door achtereenvolgens een 3-0 zege op Finland, een gelijkspel tegen Zweden (1-1) en een 1-0 overwinning op Denemarken. Die laatste zege leverde Nederland donderdag de groepswinst op en daarmee een finaleplaats. Het was pas de tweede keer in 24 jaar dat Nederland de eindstrijd haalde.