Arnhemse Boys zit al op rozen

14 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft zich een prima uitgangspositie verschaft voor het bereiekn van de finale van de nacompetitie. De ploeg van trainer Patrick Baltus won de uitwedstrijd tegen Overasseltse Boys met 3-1. Zondag is de return in Arnhem.

In de eerste wedstrijd van de nacompetitie om een plek in de derde klasse zat Arnhemse Boys bij rust al op rozen. Germaine Lenting had op aangeven van Roël Fernand de bezoekers op 0-1 gezet en nog voor de pauze verdubbelde Ludwig Hartemink de score: 0-2.
Na de hervatting besliste Mitch Jurriëns uit een strafschop de wedstrijd (0-3), nadat Angelo siep onderuit was gehaald. Overasseltse Boys, dat in de vierde klasse E in de reguliere competitie als derde eindigde, deed daarna nog wel wat terug: 1-3. Vlak voor tijd behoedde doelman Jeffrey Rutten Arnhemse Boys voor een tweede tegentreffer. De goalie tikte de bal met een fabuleuze redding met de vingertoppen over de lat.
Zo bleef de marge twee doelpunten en lijkt Arnhemse Boys de eerste stap te hebben gezet op weg naar promotie naar de derde klasse. Als de ploeg van trainer Patrick Baltus zondag ook in de return op het eigen sportcomplex De Schuytgraaf (aanvang 14.30 uur) overeind blijft, stuit de ploeg in de finale op de winnaar van de confrontatie tussen Driel en DVOL. Het duel in Driel eindigde donderdag in een gelijkspel: 1-1.
Trainer Patrick Baltus van Arnhemse Boys plaatste na de 3-1 zege nog wel een kanttekening. “Natuurlijk is dit een mooie uitgangspositie, maar het gaat te ver om te zeggen dat we al op rozen zitten.”
Baltus vond zijn ploeg na rust namelijk minder dan in de eerste helft. “Voor rust waren we goed en voerden we de taken prima uit. Maar in de tweede helft bleven we achteruitlopen. Na de 0-3 dacht ik, dat het gebeuird was, maar drie minuten later krijgen we heel simpel een goal tegen. Toen werden er zo maar vijf man uitgespeeld. Op die momenten zijn we dus niet alert en geconcentreerd. Dus voor mij is de vraag hoe onze ploeg reageert als Overasseltse Boys zondag bijvoorbeeld snel scoort.”
 
Jonge Kracht moet zondag in de return in Huissen tegen SCE nog alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen in de derde klasse te kunnen uitkomen. De Huissense ploeg verloor donderdag in Nijmegen met 2-0 van SCE. De wedstrijd in Huissen begint zondag om 14.00 uur.

Klik hier voor de uitslagen van de nacompetitie.