Arnhemse Boys verliest oefenduel

19 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De selectie van Arnhemse Boys verblijft deze week op Tenerife. Trainer Ricardo Gil Muinos stoomt zijn ploeg in Playa de las Americas klaar voor de tweede helft van het seizoen. Dinsdagavond verloor Arnhemse Boys een oefebduel van CD Marino met 1-0. ArnhemSports komt met een dagboek.

Arnhemse Boys speelde dinsdagavond tegen de plaatselijke club CD Marinio. “Het was vanaf het begin een fel en scherp duel. De tegenstander beschikte over een fitte ploeg,  maar wij lieten zien dat we goed mee konden komen”, zei trainer Ricardo Gil Muinos.
De eerste kans was voor Arnhemse Boys Een mooie aanval over links werd net niet afgerond door Alex Kwieman. CD Marino creëerde in de eerste helft maar 1 kans. Daartegenover stond een drietal kansen voor Arnhemse Boys. De mooiste werd net niet werd afgerond door Hoessein Okal. 
De vraag was of Arnhemse Boys na rust conditioneel het hoge niveau kon vasthouden. Gil Muinos: ‘s Ochtends was namelijk nog een training afgewerkt, maar in de tweede helft bleven we hetzelfde voetbal spelen en werd er net zo gedreven en scherp gespeeld als voor rust.”
Het resulteerde in mooie combinaties en een paar hele grote kansen. Wederom uit een corner ontstond een mooie kans voor Rafic. Na 15 minunten in de tweede helft kwam oudgediende Marcel de Bruin in het veld om de vermoeide Rafic te vervangen. Met zijn inzet en gedrevenheid liet Marcel de Bruin nog zien aardig mee te kunnen komen.
Marino kreeg zijn eerste in de tweede helft pas na 20 minuten. De bal ketse na een een afstandsschot via de onderkant van de lat weer in het veld. Arnhemse Boys nam daarna het heft weer in handen. Gil Muinos: “Goed om te zien dat er met lef werd gevoetbald waardoor er controle over de wedstrijd werd gehouden. Helaas scoorde Marino 15 minuten voor tijd. Een terugspeelbal van Michael Bijsterbosch op Wesly Sio werd door Wesly tegen de druk zettende spits aangeschoten, waardoor de bal over Sio in de goal belandde.”
In de slotfase deed de Boys met de ingevallen Hugo Bos nog alles aan om een gelijkspel uit het vuur te slepen maar ook de laatste twee kansen werden niet omgezet in doelpunten. “Al met al een hele goede prestatie met goed voetbal. Dit biedt perspectief voor de tweede helft van de competitie”, aldus Gil Muinos.


Op het trainingskamp op Tenerife is voor de selectie van Arnhemse Boys ook tijd voor ontspanning. (Foto:: Arnhemse Boys)