Arnhemse Boys treft in finale DVOL

17 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft de eerste ronde van de nacompetie om promotie naar de derde klasse overleefd. Na de 3-1 uitzege won de ploeg van trainer Patrick Baltus (foto) ook thuis van Overasseltse Boys: 1-0. In de finale is DVOL nu de tegenstander.

Op sportcomplex De Schuytgraaf maakte Roël Fernand acht minuten voor tijd op aangeven van Germaine Lenting de enige treffer. Dat doelpunt ontnam Overasseltse Boys ook al illusies. Het was een van de spaarzame hoogtepunten in een matige wedstrijd.
“Voor de neutrale toeschouwen was het een hele slechte wedstrijd”, oordeelde trainer Patrick Baltus van Arnhemse Boys na afloop. “Dat had ook met Overasseltse Boys te maken. Bij een 1-3 achterstand zou je denken dat die ploeg vol druk zou zetten. Maar dat deden ze niet. Integendeel. Ze stonden te wachten op onze fouten en wij speelden het slecht uit. Maar we zijn in ieder geval niet in het mes gelopen en dat is dan weer een compliment aan onze jongens.”
Ondanks de ruime uitzege was Baltus vooraf niet gerust op een goede afloop. “Want we misten Mitch Jurriëns en Michael Bijsterbosch. Dat zijn toch twee aanjagers en het gemis van die twee baarde me toch zorgen.”
Die zorgen bleken niet nodig, want Overasseltse Boys bleek niet de ploeg die tot de tanden bewapend voor zijn laatste kans vocht. Na twee zeges is DVOL nu de laatste hindernis voor Arnhemse Boys. Baltus: “Die twee wedstrijden gaan op details worden beslist. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel. In de competitie wonnen wij in Lent met 1-0, bij ons werd het 3-1 voor DVOL.”
De winnaar van de dubbele confrontatie promoveert naar de derde klasse. De verliezer speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse. De eerste wedstrijd, op maandag 25 mei (tweede pinksterdag) wordt gespeeld in Arnhem, de return is op zondag 31 mei in Lent.

Klik hier voor de uitslagen van de nacompetitie.