Arnhemse Boys pakt punt bij DIO’30

18 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft de negatieve spiraal van de laatste weken doorbroken. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños speelde in de derde klasse D  in Druten gelijk tegen DIO’30: 1-1.

Arnhemse Boys had het in de eerste tien munten moeilijk. Vooral de snelle rechtsbuiten van DIO’30 zorgde voor veel dreiging. Uit één van zijn acties kreeg de spits van de thuisploeg een grote kans, maar zijn vizier stond niet op scherp.
De bezoekers kregen vervolgens meer grip op de wedstrijd en kwam ook Arnhemse Boys enekel keren gevaarlijk door. Toch nam DIO’30 na een half uur de leiding, nadat de bal na een afgeslagen aanval opnieuw voor het doel werd gebracht. De kopbal was raak: 1-0.
Die treffer zorgde niet voor paniek en reden om tijdens de rust te wisselen had trainer Gil Muiños niet. De gasten kwamen na de hervatting sterk uit de startblokken. Uit één van de vele corners schoot Ramon van Steenbergen hard in en gaf Marinus Nijhoff het laatste zetje: 1-1.
Met de snelle Alex Kwieman voor Vincent Selhorst probeerde Arnhemse Boys in het laatste deel van de wedstrijd gebruik te maken van de geboden ruimte. Beide ploegen kregen nog een paar kansen. Bryan van Schooten had voor de gasten nog de beste mogelijkheid, maar een treffer leverde dat niet op. “Al met al heb ik een heel goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd”, zei trainer Ricardo Gil Muiños van Arnhemse Boys. “We hebben laten zien als een team te kunnen voetballen.”
Arnhemse Boys blijft in 3D voorlaatste met 7 punten uit 11 wedstrijden. Overasseltse Boys is met 5 uit 11 laatste.

Uitslagen Derde klasse D
DIO’30 – Arnhemse Boys              1-1
Blauw Wit – Groesbeekse Boys      1-3  
Quick 1888 – ONA’53                   8-0
WAVV – Rood Wit                          2-6
Overasseltse Boys – DVOL            1-1
Beuningse Boys – Hatert               1-5