Arnhemse Boys pakt eindelijk weer punt

22 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in de derde klasse D de negatieve reeks van 5 nederlagen op rij doorbroken. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños (foto) speelde gelijk bij Hatert: 1-1.

Gil Muiños had niet alleen wijzigingen in zijn opstelling aangebracht, maar de concept aangepast. De gasten begonnen behoudend met de linies kort op elkaar. “we hoopten zo na balwinst direct de counter te spelen”, zei Gil Muiños.
Zijn ploeg kwam na 20 minuten niettemin op achterstand door een onoplettendheid in de defensie, hoewel het behoudende concept in verdedigend opzicht zijn vruchten afwierp.
Na rust kwam Arnhemse Boys meer uit zijn schulp en overliep het Hatert. De ene na de ander aanval kwam tot stand en het wachten was op de gelijkmaker. Gil Muiños: “Ook de grensrechter van Hatert werkte niet mee en vlagde 4 keer ten onrechte een aanval af toen we alleen op de keeper afgingen. De scheidsrechter honoreerde dat vlagsignaal.”
Na de vierde keer riep Gil Muinos naar de arbiter, dat hij daar op moest letten. Het gevolg was, dat de trainer van Arnhemse Boys met rood op zak op de tribune mocht gaan zitten.
De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. Emre Guzelyagu zorgde 10 minuten voor tijd na een voorzet van René Verpoort met het hoofd voor de prachtige 1-1. Vlak voor tijd ging Vincent Selhorst nog een keer alleen op de keeper af, maar ook hij werd in de ogen van Arnhemse Boys onterecht afgevlagd voor buitenspel.

Uitslagen Derde klasse C
Spero – SML                                1-4
Hatert – Arnhemse Boys              1-1
Groesbeekse B – Overasseltse B  2-3
Beuningse Boys – Union              0-2
Trekvogels – ONA’53                   4-1
WAVV – Woezik                           0-1