Arnhemse Boys A1 verliest bij WAVV A1

26 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys A1 heeft het inhaalduel bij WAVV A2 in de tweede klasse O verloren. Na een 1-1 ruststand trok de Wageningse ploeg tegen tien spelers van de bezoekers na de hervatting aan het langste eind: 3-1.

TWEEDE KKLASSE O
WAVV A2 – Arnhemse Boys A1 3-1 (1-1).
Arnhemse Boys A1 kwam al na 6 minuten op achterstand, maar halverwege de eerste helft zorgde Robin Diedel op aangeven van Frank van Houten voor de gelijkmaker. Tien minuten voor rust kwam Arnhemse Boys met tien man te staan. René Verpoort, met al geel op zak, moest vertrekken toen een Wageningse speler een vrije trap razendsnel nam en de bal tegen Verpoort opschoot. “Hij had niet eens de tijd om weg te lopen”, zei Hans Lücke, leider van Arnhemse Boys A1.
Arbiter Van den Berg uit Ede eiste in deze wedstrijd een hoofdrol op door liefst 13 gele kaarten te trekken, 8 voor Arnhemse Boys, 5 voor WAVV. De kas van de KNVB wordt in ieder geval gespekt, maar Lücke vond het allemaal zwaar overdreven. “Ik denk dat 3 kaarten terecht waren, de rest was flauwekul. Bij WAVV dachten ze er net zo over, want het was een sportieve wedstrijd.”
Na de pauze kreeg Arnhemse Boys A1 zelfs in ondertal de betere kansen. In de 65ste minuut kwam de thuisclub na een uitval op voorsprong. Bij een van richting veranderde voorzet was doelman Wesley Sio volkomen kansloos: 2-1. De bezoekers drongen daarna aan, maar uit een counter besliste WAVV A1 vlak voor tijd de wedstrijd: 3-1.
De tweede klasse A bestaat na de winsterstop nog slechts uit negen ploegen. Gazelle Nieuwland A1 en VVO A2 hebben zich uit de competitie teruggetrokken.