Arnhemmer Dennis van Toor vertrekt na acht jaar bij AZSV en wordt trainer van Staphorst

9 januari 2018 | Van onze AS-redactie

Trainer Dennis van Toor vertrekt na dit seizoen bij de zaterdagse hoofdklasser AZSV. De Arnhemmer wordt de nieuwe trainer van Staphorst, dat net als zijn huidige ploeg uit Aalten uitkomt in de hoofdklasse B. Van Toor (46), nu bezig aan zijn achtste seizoen bij AZSV, was daarvoor twee seizoenen trainer van het Westervoortse AVW ’66.

Van Toor, die met AZSV promoveerde van de tweede klasse naar de hoofdklasse, is niet over één nacht ijs gegaan.  ,,Het was voor mij een hartstikke moeilijke beslissing”, zo laat hij op de website van de Aaltense club weten. “Ik heb bijna alles in het voetbal aan AZSV te danken. Vanuit de tweede klasse hebben we de hoofdklasse bereikt met voor ons herkenbaar voetbal. Ieder jaar opnieuw probeerden we spelers uit eigen gelederen te laten doorstromen, maar dat bleek wel steeds lastiger. Ik heb me bij AZSV alleen op het voetbal hoeven te concentreren, de organisatie rondom de eerste selectie staat als een huis en ook op medisch gebied is de begeleiding voortreffelijk. De samenwerking met de spelersgroep en de spelers van het tweede elftal heb ik in al die jaren als zeer prettig ervaren en de betrokkenheid van de AZSV-supporters heeft me altijd bijzonder aangesproken.’’’

AZSV vindt het jammer dat Dennis van Toor vertrekt, maar kijkt terug op een prima tijd samen met een mooie samenwerking. ,,Als je als club en trainer acht jaar op een prima manier met elkaar samenwerkt, dan weet je dat het moment steeds dichterbij komt dat aan die samenwerking een einde komt’’, geeft bestuurslid technische zaken Aart Freriks op de clubwebsite aan. ,,Ik denk dat we prima nog een jaar hadden kunnen doorgaan met elkaar, maar Dennis heeft in goed overleg met ons besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat gunnen wij hem van harte en wensen hem alle succes toe, behalve in de wedstrijden tegen AZSV’’.

Dennis van Toor vertrekt bij AZSV door de voordeur en had bij Staphorst meteen een goed gevoel. Op de website van Staphorst zegt Van Toor daarover: “De manier van communiceren, de visie en ambitie spreken mij erg aan, wat dat betreft lagen we al vanaf het eerste contact op één lijn. Daarnaast heb ik Staphorst de afgelopen vijf jaren leren kennen als een club met een trouwe en fanatieke supportersschare, welke vaak doorslaggevend is geweest als twaalfde man. Als trainer wil je jezelf ontwikkelen en gebruik maken van de kansen die je geboden worden. Bij Staphorst kom ik een spelersgroep tegen die de afgelopen jaren altijd om de prijzen heeft gespeeld en ook op een manier die mij aanspreekt. Ik hoop volgend seizoen de volgende stappen te kunnen maken met deze mooie club. Ik heb er veel zin in!”