Arnhemia voelt zich benadeeld

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia hield in 4F aan de uitwedstrijd bij Angeren een bittere smaak over. De Arnhemse ploeg liep tegen 3 rode kaarten op en zag Angeren in de 8e minuut van de blessuretijd nog gelijkmaken: 3-3. Ons is onrecht aangedaan”, zei trainer Anthony Uffing (foto).

Arnhemia stond binnen 25 minuten op 0-2. De bezoekers leken na een eigen treffer van Angeren en doelpunt van Mitch Jürriens op rozen te zitten.
“Maar na een natrappende beweging van een speler van Angeren gebruikte Ricky Görtz een scheldwoord. Niet netjes, maar alleen Ricky kreeg de rode kaart. Daarna waren we even de kluts kwijt en viel vlak voor de pauze de 1-2”, vertelde trainer Anthony Uffing van Arnhemia.
In de 10e minuut na rust scoorde Angeren de gelijkmaker en even later stond Arnhemia nog met 9 man op het veld. “Bij een ingooi gaf Rewan Hamdaziz een speler van Angeren een duwtje. De scheidsrechter stond op 20 meter, maar reageerde op de reacties van het publiek en vanaf de bank en gaf Rewan direct rood”, vertelde Uffing, die toen in de richting van de trainer van Angeren liep. “Ik heb hem toen gezegd dat hij geen spelers een rode kaart moest aannaaien. Daarna kwam de scheidsrechter naar mij toe. Ik zei: ‘Je moet niet met mij in conclaaf, maar met de trainer van Angeren’. Ik kreeg toen ook de rode kaart. Maar ik heb de scheidsrechter absoluut niet beledigd.”
In ondertal kwam Arnhemia door Nick Optedijk nog op 2-3. “Ik keur ons gedrag niet goed, maar daarna is ons het leven door de scheidsrechter alleen nog maar zuur gemaakt. Er werd ook 9 minuten blessuretijd bijgetrokken. Zelfs bij Angeren vonden ze het belachelijk wat er allemaal gebeurde. Mijn ploeg moet ik een compliment maken dat ze met 9 man zo’n inzet hebben getoond, maar wat er verder gebeurde, heb ik nooit eerder meegemaakt. Ik heb echt het gevoel dat ons onrecht is aangedaan.”

Uitslagen Vierde klasse F
SDOO – MASV                     4-1
Angeren – Arnhemia        3-3
HAVO – Driel                      0-3
OVC’85 – Fortissimo        3-2
Eldenia – Elistha                 5-0
RVW – DVOL                        1-6