Arnhemia verrast Arnhemse Boys, ook Eldenia en AVW ’66 door in Arnhem Cup

18 december 2019 | Van onze AS-redactie

Arnhemia, Eldenia en AVW ’66 hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup.  Het duel De Paasberg – VDZ werd afgelast. Vier wedstrijden uit de tweede ronde worden pas na de jaarwisseling gespeeld.

Zaterdagtweedeklasser AVW ’66 versloeg op sportpark Hamerden dorpsgenoot en zondagvierdeklasser Westervoort na strafschoppen, nadat na 90 minuten een 1-1 eindstand op het bord stond. Nadat beide ploegen vier keer raak hadden geschoten in de penaltyreeks, zag de als veldspeler ingevallen doelman Joep Smulders zijn strafschop worden gestopt door Westervoort-keeper Sander van der Meij. Aanvoerder Gerard Smink van Westervoort had toen de beslissing op zijn schoen, maar schoot de bal over het doel en tegen het vangnet.

Doelman Jesper Klarenbeek van AVW ’66.

Thomas Haans schoot AVW ’66 vervolgens op voorsprong en in de gelijkmakende beurt knalde ook Tigo Kaak over, waardoor de spelers van AVW ’66 als winnaars van het veld stapten.
In een pittige partij gaven beide ploegen elkaar niet veel toe. Voor de pauze was de beste kans na een prima aanval voor Westervoort, maar vrij voor het doel schampte Joël Nibaële de bal na een voorzet van Yannick Verburg.

Kort na de pauze kwam Westervoort door Nibaële toch op voorsprong. AVW ’66 drong daarna wel aan, maar de bezoekers leken er met de winst vandoor te gaan. Vijf minuten voor tijd sloeg AVW ’66 alsnog toe. Jaimy Toonen Dekkers rondde een fraaie aanval uitstekend af: 1-1.

Huseyein Okal, links. (Archieffoto: Sjaak Bouwmeister)


AVW ’66 treft op donderdag 12 maart in de kwartfinale de zondagse vierdeklasser Arnhemia. De ploeg van trainer Mo Edan, die zichzelf in de basis had gezet, maakte bij het een klasse hoger spelende Arnhemse Boys na een 1-1 ruststand in de tweede helft het verschil: 2-4.

Huseyein Okal zette Arnhemia op 0-1, maar Giovanni Oldemenger zorgde nog voor de pauze voor de gelijkmaker van Arnhemse Boys. Na de hervatting sloeg Arnhemia via Hannes Poppinghaus (1-2 en 1-4) en Mitch Jurriens (1-3) genadeloos toe. Een benutte strafschop van Joël Libiana maakte het verlies van Arnhemse Boys wat draaglijker.


Zondagderdeklasser Eldenia plaatste zich door een 4-1 zege op de Velpse zaterdagderdeklasser DVOV eenvoudig voor de kwartfinale. De ploeg van trainer Erwin Koen komt daarin op dinsdag 10 maart 2020 uit tegen de winnaar van het duel MASV – Jonge Kracht.

Ralf van Bussel zette Eldenia in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na de hervatting maakte topscorer Olaf Jonkman van DVOV gelijk: 1-1. Die tegentreffer was voor Eldenia het startsein de bezoekers de duimschroeven aan te draaien. Van Bussel tekende ook voor 2-1, waarna Daan van der Harst met twee goals de eindstand op 4-1 bepaalde.

Arnhem Cup
Eerste ronde
Uitslagen
19 november
VVO – ESA 0-5
26 november

Elsweide – VDZ 0-6

Tweede ronde
uitslagen
Dinsdag 17 december

(B) Eldenia – DVOV 4-1
(C) Arnhemse Boys – Arnhemia 2-4
(D) AVW ’66 – Westervoort 1-1 (AVW ’66 wns)
(E) De Paasberg – VDZ AFGELAST
Programma
Donderdag 16 januari
(A) MASV – Jonge Kracht
Zondag 19 januari
(F) SML – RKHVV
Dinsdag 21 januari
(G) ESA – Veluwezoom
Datum nog onbekend
(H) Eendracht – SC Rheden
(E) De Paasberg – VDZ

 Kwartfinales
10 maart 2020
: (I) winnaar (A) – Eldenia
12 maart 2020: (J) Arnhemia – AVW ’66
24 maart 2020: (K) winnaar (E) – winnaar (F)
26 maart 2020: (L) winnaar (G) – winnaar (H)
Halve finales
14 april 2020: (M) winnaar (I) – winnaar (J)
16 april 2020: (N) winnaar (K) – winnaar (L)
Finale
7 juni 2020:
winnaar (M) – winnaar (N)