Arnhemia terug aan het front

14 juni 2024 | Van onze AS-redactie

Met een volwaardige selectie neemt Arnhemia met een standaardelftal komend seizoen weer deel aan de competitie. Trainer Marcel Gerrist staat aan het roer van een nieuwe ploeg, die van start gaat in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Een mooie ontwikkeling voor de in 1941 opgerichte Arnhemse vereniging.

Voorzitter Edwin Vonk gaf met een aantal getrouwen de aanzet en ziet tot zijn tevredenheid dat de club weer volop in ontwikkeling is. “Wij hebben nu al acht jeugdteams waarvan er twee zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse. Maar als je geen eerste team hebt, dan verlies je aantrekkingskracht voor het aanstormende talent. Dus het harde werken van de technische commissie in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem en Vitesse Betrokken heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Arnhemia kent een lange traditie. Vele vrijwilligers, met liefde voor de club, hebben hun steentje bijdragen om mogelijk te maken dat er komend seizoen op zondag weer met een eerste team wordt gevoetbald op sportpark De Bakenhof. In het seizoen 2022-2023 nam Arnhemia met een eerste team deel aan de competitie in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal, maar het bestuur haalde dat team toen uit de competitie.

Inmiddels staat de organisatie voor het grootste deel. Maar het is zeker niet de bedoeling er een vreemdelingenlegioen van te maken. Vonk: “Er wordt niet geronseld en wekken ook geen valse verwachtingen. Op clubhoppers, voetballers die ieder jaar ergens anders spelen, zit de club niet te wachten.”

Marcel Gerrist (foto) neemt de training en de coaching op zich. De Arnhemmer was afgelopen seizoen trainer van Het Zutphense De Hoven en met die ploeg promoveerde Gerrist via de nacompetitie van de vijfde naar de vierde klasse in het zondagvoetbal. Al eerder besloten het bestuur van De Hoven en Gerrist niet met elkaar verder te gaan.

Gerrist was als speler altijd actief voor MASV en met die club promoveerde hij in zijn eerste jaar als hoofdtrainer in het seizoen 2015 – 2016 als kampioen van de vijfde klasse. De Arnhemmer was daarna ook nog werkzaam als hoofdtrainer bij Eendracht (2017 – 2018) en RVW (2022 – 2023). Gerrist was bij sc Rheden de assistent van Wilco Klop (2018 – 2020) en bij MASV van Jan Oosterhuis (2020 -2022).

Jan Willemsen sprak met Gerrist. De rasechte ‘Malburger’ is al vol enthousiasme aan zijn nieuwe klus begonnen.

* Beluister onder de audio met het interview met Marcel Gerrist.
* Tekst: Pim Schouten
* Interview: Jan Willemsen
* Foto geheel boven: Arnhemia, in de fraaie tricoloresshirts, in 2018 in actie tegen RKPSC. (Archieffoto: Sjaak Bouwmeester)

* Foto onder: Het clubgebouw van Arnhemia (Foto: Pim Schouten)