Arnhemia stort na rust in elkaar

2 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia leek in de vierde klasse F op weg naar een uitstekend resultaat bij Fortissimo. De ploeg van trainer Pierre van den Berg leidde in Ede bij rust met 0-1, maar stond na negentig minuten toch weer met lege handen: 4-1.

Arnhemia was op zes posities gewijzigd ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen Spero. Toch stond er een goed team, dat heel brutaal aan de wedstrijd begon. De eerste kans was echter voor Fortissimo. Doelman Roy de Ruiter, die de geblesseerde Ferdinand Klotz verving, bracht redding.
Na een kwartier eiste grensrechter Lentjes van Arnhemia een hoofdrol op. Hij bracht de goed leidende scheidrechter, die een Edese treffer had toegekend, op andere gedachten. Het doelpunt werd, terecht, alsnog afgekeurd. Arnhemia kreeg daarna tot tweemaal toe een opgelegde kans via Halim, maar ook de doelman van Fortissimo redde in beide instanties.
In de blessuretijd van de eerste helft kwam Arnhemia toch op voorsprong. Het was Stefan Bierman die, alleen op weg naar het vijandelijke doel, de doelman met een fluwelen passeerbeweging uitspeelde en voor 0-1 zorgde.
Na de pauze was Fortissimo oppermachtig. Het was uiteindelijk aan uitstekend keeperswerk van doelman Roy de Ruiter te danken dat de score niet al te hoog opliep. Het uitstekend voetballende Forissimo was met prima positiespel Arnhemia de baas. De thuisclub scoorde na de pauze vier keer. De laatste treffer viel in blessuretijd: 4-1.
Arnhemia blijft door de nederlaag staan op 3 punten en is daarmee laatste.

Uitslagen Vierde klasse F
Fortissimo – Arnhemia      4-1
OSC – HAVO                      6-1 
MASV – OVC ’85                1-0
SDOO – FC Jeugd              2-1
Driel – Spero                     2-2
Angeren – Eldenia             4-1