Arnhemia sterk in derby tegen Eldenia

26 september 2010 | Van onze AS-redactie

Arnhemia heeft in de vierde klasse F Eldenia de eerste nederlaag toegebracht. Op sportpak De Bakenhof won de ploeg van trainer Rob Peters met 3-1.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Kansen deden zich niet of nauwelijks voor. Na de pauze zette Michael Peters Arnhemia uit een strafschop op 1-0. Jorn Leistra leek met zijn treffer (1-1) het tij voor Eldenia te keren, maar Roel Lanting bracht de thuisclub opnieuw aan de leiding. “In mijn ogen buitenspel”, zei Eldenia-trainer Roy van der Hoek. “Na een verkeerde terugspeelbal redde onze keeper Pieter Bouma in eerste instantie. Daarna werd de bal op Roel Lanting gespeeld. Hij liep al voor de bal, dus buitenspel.”
De grensrechter van Eldenia vlagde niet en na de 2-1 besliste Rewan Hamdaziz met zijn treffer het duel (3-1). “Wij brachten voetballend meer en uiteindelijk hebben wij de slag op het midddenveld ook gewonnen”, zei Rob Peters, trainer van Arnhemia, na afloop.
Dat was opmerkelijk, omdat Peters geen beroep kon doen op doelman Ferdinand Klotz (werk), Michel van Lierop (ziek) en Bart Snieder en Frank Dibberts (beiden geblesseerd). “Door de afwezigheid van Bart en Frank hadden we voorin niet echt een aanspeelpunt, waardoor je gemakkelijker gaat voetballen. Maar we hebben ons er goed doorheen geslagen. Eldenia hanteerde toch veel de lange bal, wij probeerden wat meer te voetballen en daarom was de zege verdiend”, aldus Peters.
“Wij zijn op het eerste kwartier na veel te veel meegegaan in het spel van Arnhemia. Ook wat betreft praten. Daarnaast vond ik dat de scheidsrechter wel iets meer had mogen doen aan het fysieke spel van Eldenia. Maar bovenal hebben we het vooral zelf heel slecht gedaan”, sprak Van der Hoek.
Jorn Leistra van Eldenia moest na aanmerkingen op de leiding in de slotfase met twee keer geel het veld verlaten.