Arnhemia: meedraaien in de top

11 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

Arnhemia is het seizoen in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal goed begonnen. De ploeg van trainer Marco Bosch deelt met 7 punten uit 3 duels de koppositie met SDOO, RVW en SV Basteom. Bij De Paasberg verspeelde Arnhemia zondag in een tumultueus duel onnodig de eerste punten: 1-1.

Hoe anders was de start van het vorige seizoen. Toen verloor Arnhemia de eerste vijf wedstrijden, maar na een reeks uitstekende resultaten plaatste de Arnhemse ploeg zich toch nog voor de nacompetitie. Na twee nederlagen in de tweede ronde tegen Elistha (thuis 2-1, uit 4-2) verloor Arnhemia de beslissingswedstrijd om een plek in de vierde klasse na een 2-1 voorsprong met 3-2 van EDS.
“In die nacompetitie hebben we geen beste beurt gemaakt”, zegt trainer Marco Bosch, bezig aan zijn tweede seizoen. “We hebben het toen echt weggegeven. Dat was jammer, maar met de huidige selectie hadden we het in de vierde klasse heel zwaar gekregen. Zo eerlijk moet ik wel zijn.”
Bosch beschikt dit seizoen over een smalle selectie met een groep van vijftien, zestien spelers. “We hebben met Rafik Smoorenburg en Nicky Brouwer twee langdurig geblesseerden”, vertelt Bosch. “Rafik heeft tegen Elistha zijn kruisband gescheurd. Dat leek eerst mee te vallen, maar al snel bleek de ernst van de blessure. Hij is nu volop aan het revalideren en misschien dat hij ergens na de winterstop weer inzetbaar is. Nicky ligt er in ieder geval tot december uit. Hij liep in de bekerwedstrijd tegen ONA ’53 een scheurtje in zijn knieband op.”

Bosch hoopt niettemin op een mooi seizoen. “Ons doel is om bovenin mee te doen. Als sportman wil je promoveren en een kampioenswedstrijd spelen. In die zin heeft de nacompetitie wel iets losgemaakt bij de spelers. Een plek bij de eerste vier moet ook zeker mogelijk zijn. We willen de lijn van vorig jaar doortrekken.”
De kleine selectie kan Arnhemia echter opbreken, weet ook Bosch. “Blessures en schorsingen worden dan een probleem. Schorsingen hebben vorig seizoen in de nacompetitie een grote rol gespeeld”, legt Bosch uit. “Ik hoop dat we het dit seizoen tot een minimum kunnen beperken. Want als die kaarten zich opstapelen, kom je automatisch in de problemen.”

Arnhemia opende het seizoen met een 5-1 zege bij FC Zutphen en versloeg op de tweede speeldag Angerlo Vooruit met 2-1. Mike Peters scoorde toen vijf minuten voor tijd de winnende treffer uit een strafschop. Smetje op dat duel was de rode kaart (twee keer geel) voor Hussein Okal wegens ‘praten’.

Aan een ‘ouderwets heet middagje’ bij De Paasberg hield Arnhemia zondag slechts een punt over: 1-1. Henk Gerrits (twee keer geel), Max Regeer (direct rood) en Mathieu Eulink (twee geel) van de thuisclub en Davy Hoogstraten (twee keer geel) van Arnhemia haalden het einde van de wedstrijd niet. De Paasberg kwam door Jeffrey Onstein al snel op 1-0. “Bedoeld als voorzet viel de bal bij de eerste paal binnen”, zei Bosch, die zijn ploeg daarna wel kansen zag creĆ«ren. Doelpunten bleven vooralsnog uit. Toen De Paasberg inmiddels met negen en Arnhemia met tien spelers op het veld stond, zorgde Appie Karrouch met een fraai afstandsschot een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker: 1-1. Arnhemia drong nog aan, maar de winnende treffer bleef uit. De Paasberg beĆ«indigde het duel uiteindelijk met acht spelers na nog een rode kaart in de laatste minuut.
Bosch baalde na afloop van het onnodige puntenverlies. “We hebben genoeg kansen gehad voor de zege. Er had echt veel meer ingezeten.”
Zondag speelt Arnhemia weer een stadsderby. De ploeg van trainer Marco Bosch is op sportpark De Bakenhof dan gastheer van Elsweide. Dat duel begint om 14.oo uur.

* De foto ‘s zijn gemaakt door Sjaak Bouwmeister.


Arnhemia verschijnt gevaarlijk voor het doel van De Paasberg.


Kort voor de aftrap van het duel De Paasberg – Arnhemia. Toen stonden er nog 22 spelers op het veld.