Arnhemia maakt het Driel lastig

28 april 2013 | Van onze AS-redactie

Arnhemia verloor zondag in de vierde klasse F van Driel. De ploeg van trainer Pierre van de Berg herstelde zich echter knap van de 14-0 nederlaag van vorige wek tegen Eldenia. Bij koploper Driel ging de Arnhemse ploeg met 1-0 onderuit, maar had meer verdiend.

Trainer Pierre van de Berg moest afgelopen week ‘herstelwerkzaamheden‘ verrichten bij Eldenia. De klap van de 14-0 thuisnederlaag tegen Eldenia was hard aangekomen.
Van de Berg slaagde wonderwel in zijn missie. Op de laatste training had de trainer zijn ploeg ervan doordrongen dat er tegen Driel op zijn minst strijd geleverd moest worden. Dat gebeurde en tegen de koploper liet Arnhemia bovendien zien wel degelijk over de nodige kwaliteit te beschikken.
De Betuwse lijstaanvoerder mocht na afloop de handen dichtknijpen. Voetballend was Arnhemia nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.
De gasten leken na een kwartier op voorsprong te zijn gekomen, maar de arbiter kwam op zijn reeds genomen besluit terug en keurde op advies alsnog het doelpunt af. Driel was in de eerste helft niet gevaarlijk geweest, maar kort voor rust kwam de thuisploeg via een kopbal na een corner toch op 1-0.
Arnhemia was er niet door van slag, zo bleek na rust. De gasten schakelden zelfs een tandje bij en waren kort voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker. De bal caramboleerde via de binnenkant paal weer terug het veld in, waardoor de verdiende beloning van een punt uitbleef.

Driel blijft door de zege koploper met 43 punten uit 21 wedstrijden. Eldenia, dat met 2-1 won bij OSC, en Spero hebben 41 punten. Ook Angeren, zondag gastheer van Driel op de laatste speeldag, doet nog mee in de strijd om de titel.
De nummers één en twee promoveren naar de derde klasse. Arnhemia is als twaalfde en laatste op de ranglijst al gedegradeerd. De nummer voorlaatst is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie en moet daarin strijden om lijfsbehoud.

*Foto homepage: Doelman Ferdinand Klotz van Arnhemia en de scheidsrechter helpen een speler van Driel overeind.

Uitslagen Vierde klasse F
OSC – Eldenia                  2-1
Driel – Arnhemia             1-0
Spero – OVC ’85              2-1
MASV – FC Jeugd             0-5
SDOO – Angeren             0-1
Fortissimo – HAVO          4-1

Stand bovenin
1. Driel           21-43
2. Eldenia       21-41
3. Spero         21-41
4. Angeren     21-40

Stand onderin
9. SDOO          21-19
10. HAVO        21-18
11. MASV        21-17
12. Arnhemia  21-8

Programma laatste speeldag (5 mei)
Angeren – Driel
Eldenia – SDOO
Arnhemia – Spero
HAVO – MASV
OVC ’85 – Fortissimo
FC Jeugd – OSC