Arnhemia keert met standaardelftal terug in het zaterdagvoetbal

26 mei 2023 | Van onze AS-redactie

Arnhemia keert komend seizoen met een standaardelftal terug in het regionale amateurvoetbal. Die wens leeft nadrukkelijk bij het nieuwe bestuur van de Arnhemse club. “We zijn bezig een nieuw eerste elftal te formeren”, vertelt voorzitter Edwin Vonk.

Het bestuur heeft in Christian Batista al een trainer voor de eerste selectie aangesteld. Vonk: ,,Christian heeft een verleden bij Eendracht en ESA en heeft onder begeleiding van Dick van Kleef (ex-trainer van ESA, red.) ook zijn trainersdiploma UEFA C, het vroegere oefenmeester III, gehaald. De eerste stap was om een goede organisatie rond de eerste selectie neer te zetten en dat is gelukt.”

Om tot een goede selectie te komen zijn ambitieuze voetballers dinsdag 30 mei welkom op een open training op sportpark De Bakenhof. Vanaf 20.00 uur gaat Batista met de spelers aan de slag. Ge√Įnteresseerden moeten om uiterlijk 19.30 uur aanwezig zijn. ‘Er staat inmiddels al een mooie groep, maar de club is nog op zoek naar nieuwe voetballers en keepers die ons elftal in de vijfde klasse willen komen versterken’, zo is te lezen op de Facebookpagina van Arnhemia.

Het bestuur van Arnhemia haalde in het huidige seizoen heet eerste elftal uit de competitie. Na een incidentrijke wedstrijd bij SVHA was de maat vol. ‘Er zijn toen dingen gebeurd waar wij als bestuur en ik als sponsor en als Arnhemiaan niet achter stonden’, zei Vonk (foto), directeur van Vonk Financieel Adviseurs, in januari van dit jaar in een artikel op ArnhemSports.nl.

Als het aan het compleet nieuwe bestuur van Arnhemia ligt, is vanaf nu een nieuwe weg ingeslagen. “Wij willen een leuke, gezellige club zijn met gezonde sportieve ambities waar iedereen zich thuis voelt. met mensen vanuit de wijk, maar ook daarbuiten”, zegt Vonk. ,,We krijgen daarbij ook hulp van AM Support Team, dat zich richt op jongeren uit Arnhem. Ook met onze jeugd zijn we op de goede weg. Per 1 maart is Kevin Katendi (nu speler van ESA, red.) door Sportbedrijf Arnhem bij ons aangesteld als jeugdco√∂rdinator. We willen met Arnhemia weer een hele mooie vereniging maken.”