Arnhemia is nog lief voor SC Oranje

21 november 2010 | Van onze AS-redactie

De stadsderby SC Oranje-Arnhemia (4F) was bij rust al geen wedstrijd meer. Na twee rode kaarten voor de thuisclub en een ruststand van 0-3, was de tweede helft een formaliteit. De ploeg van trainer Rob Peters won uiteindelijk met 7-1.

De wedstrijd tussen de twee buren voltrok zich in een rustige sfeer. De rode kaarten voor Varnell Santjes en Ronald van Zanten van SC Oranje waren dan ook niet het gevolg van zware overtredingen. “Varnell kreeg geel na een duw. Hij heeft daarna wat gezegd en kreeg direct rood. Ronald van Zanten schoot de bal tegen het hoofd van de scheidsrechter”, vertelde trainer Remo Derksen van SC Oranje na afloop. “En dan kun je inrukken. Ronald zei dat hij dat niet express had gedaan, maar de scheidsrechter oordeelde blijkbaar van wel.”
Arnhemia nam voor rust door Frank Dibbets (kopbal) een voorsprong. Dibbets zorgde ook voor 0-2. Hij reageerde in de rebound attent toen Oranje-doelman Bjorn Leijser een strafschop stopte van Maikel Peters. Diezelfde Peters bepaalde, na weer een penalty, de ruststand op 0-3.
Na de pauze tilden Roel Lanting en weer Maikel Peters de stand naar 0-5. SC Oranje deed na een prachtige aanval via Jeroen Harle nog wat terug (1-5), waarna Koray Ucar en Fatih Alkan de eindstand op 1-7 bepaalden.
SC Oranje stond toen al met acht man in het veld. Trainer Remo Derksen, die vóór en tijdens de rust al had gewisseld, had geen fitte spelers meer op de bank toen opnieuw een Oranjeman geblesseerd raakte. “Degene die er nog zat, was door zijn rug gegaan”, aldus Derksen.
Arnhemia drukte na de pauze niet door. Dubbele cijfers werden daarom niet gehaald. Ricky Görtz van Arnhemia viel uit met een hamstringblessure.


Gemoedelijke sfeer op sportpark De Bakenhof. Aanvoerder Frank Lentjes van Arnhemia (nummer 3) schudt de hand van Antonio van Maanen, aanvoerder van SC Oranje.