Arnhemia Eagles houdt punten in huis

25 september 2010 | Van onze AS-redactie

Arnhemia Eagles is de competitie in de eerste divisie begonnen met een nipte overwinning. De Arnhemse basketballers versloegen zaterdag Almere Pioneers met 70-68.

Het was in sporthal  De Laar een spannende wedstrijd waarin beide ploegen duidelijk nog op zoek waren naar ritme na een lange zomerstop.  Eagles trok pas in de laatste seconden aan het langste eind.
Na de eerste twee kwarten waarin weinig werd gescoord (13-16, 13-18) keek Eagles bij rust tegen een 26-34 achterstand aan doordat de ploeg  geen vat kon krijgen op de snelle fast break van de gasten uit Almere. De snelle draai van offence naar defence werd door Eagles niet goed gemaakt, duidelijk was dat daar wat mee moest gaan gebeuren. Met die boodschap in hun hoofd kwamen de Arnhemmers na de rust uit de kleedkamer. Door een strakkere defence en met meer oog voor het verdedigend evenwicht bij de offence kantelde de wedstrijd na rust van een 26-34 achterstand naar een 52-45 voorsprong.
Met dat verschil op het bord werd gestart met het vierde en laatste kwart.  Eagles bleek echter niet in staat de wedstrijd op slot te gooien, kwam al snel in foutenlast en zag Almere op een 66-64 voorsprong komen. Enkele goede defence acties en twee goede scores van achtereenvolgens Guido Groenendijk en Tim Paardenkooper en het in de slotseconden  ijskoud benutten van twee vrije worpen door nieuwkomer Bas Leijssenaar, brachten een verschil van 4 punten op het bord in het voordeel van de Arnhemmers. De laatste score van Almere kon het Arnhemse feestje niet meer bederven.
Komend weekend is de ploeg vrij, op zaterdag 9 oktober speelt Eagles thuis voor de beker. De week erna staat de lastige uitwedstrijd tegen Urk op de rol.

Scores: Guido Groenendijk 16, Bas Leijssenaar en Jeroen Dolleman 12.