Arnhem tijdens Pasen dé handbalstad van Nederland

29 maart 2024 | Van onze AS-redactie

Het is een traditie met Pasen. Arnhem is dan voor drie dagen dé handbalstad van Nederland. Vanaf vandaag (vrijdag) nemen liefst 95 teams uit zeven verschillende landen deel aan het 26e internationale toernooi om de Arnhem Handball Cup. Op het programma staan 288 wedstrijden die alle worden gespeeld in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen.

Arnhem is tijdens het paasweekeinde weer dé plek waar de handballiefhebber uit binnen- en buitenland wil zijn. Sportwethouder Bob Roelofs van de gemeente Arnhem zal het toernooi om de Arnhem Handball Cup vrijdagavond (29 maart) om 20.00 uur officieel openen. Aan die opening gaat de traditionele vlaggenparade vooraf. Om 21.00 uur wordt de eerste wedstrijd gespeeld: een gelegenheidsteam van de mannen van Arnhem AllStars neemt het dan op tegen Lacom ’91 uit Noord Scharwoude. Publiek is welkom, de toegang is vrijdag, zaterdag en zondag gratis.

Dit driedaagse toernooi wordt ook dit jaar weer georganiseerd door handbalclub DFS Arnhem in samenwerking met EuroSportring! De 95 teams, van D-jeugd tot senioren, komen uit Denemarken, Duitsland, Belgie, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Een enthousiaste groep van vrijwilligers en heel veel Nederlandse en Duitse scheidsrechters staan klaar om het toernooi uit te laten groeien tot een succes.

Het toernooi kent inmiddels een lange traditie. Jan Wensink, oud-voorzitter van de Arnhemse handbalvereniging ESCA stond ooit aan de basis van dit evenement.

* Klik hier voor meer informatie en wedstrijdschema